Az Amerika-ellenesség folytonossága

Posted by
 Magyaur  blog

  • A második világháború idején a magyar antiszemiták – a náci propaganda hatására – abban az összeesküvés elméletben hittek, hogy mind a Szovjetuniót, mind az Egyesült Államokat a zsidó háttérhatalom rángatja dróton.
  • Az ötvenes években az Egyesült Államok lett a szocialista országok harcias, sátáni ellenfele és a Szovjetunió védte meg a „Béketábort” az amerikai „fasizmustól”.
  • A hatvanas-hetvenes-nyolcvanas években Amerika már inkább a romlottság szimbóluma: a bűnözés, a drog, az erkölcstelenség hazája, amely a szocialista tábor fiataljait a rock-beat zenén, a pacifista, hippis és laza életstíluson keresztül kívánta megrontani.
  • A nyolcvanas évek végétől kezdve 2022-ig a Nyugat-ellenes nacionalista jobboldal számára az Egyesült Államok egyet jelentett a liberális globalizmussal, vagyis a nemzeti sajátosságokkal mit sem törődő kapitalizmussal.
  • 2022-ben újra előkerült a magyar jobboldal szélsőségeseinek gondolatvilágában – a putyini propaganda erőteljes hatására – a cionista-amerikai összeesküvés elmélete, amely a náci-zsidó(!)-ukrán hatalommal összefogva támadt rá az “egyetlen igaz keresztényi országra” a világon: Oroszországra…

Ne csodálkozzon a Fidesz, ha az ösztönös indulatokra rájátszó, a primitív Amerika-ellenességnek utat engedő politikája visszaüt rá és a rasszista szélsőségesek Orbánt nem a rossz politikája, hanem az állítólagos cigány-zsidó származásáért fogják támadni!

Címkép: Pápai Gábor