Kiváncsi vagyok

Posted by
Perintfalvi Rita
 
Na szóval összeségében az elmúlt hónapok ellenzéki teljesítménye egyetlen szóval összefoglalva: gyalázat! S pont ezért a Fidesz az időközi választásokat is sorra hatalmas sikerrel nyeri, hiszen az ellenzéki szavazók nagyjából okádnak a saját politikusaiktól és el sem mennek már szavazni rájuk. A bizalomvesztész óriási. S ezért mind a hat párt felelős, aki benne volt a választási összefogásban. Tényleg az embernek néha az az érzése, hogy bejutottak a parlamentbe, felveszik a fizetésüket és ennyi. Az ég világon semmilyen értelmezhető politikai cselekedetük nincsen. Egy-két gerillaharcostól eltekintve.
Szóval tényleg sokat várok ettől a kezdeményezéstől. A valós alternatíva felvázolását, de nem csupán a retorika szintjén, hanem a valós politikai cselekvési modellek megrajzolásában: hogyan oldanák meg az oktatási válságot? Mit tennének a KATA-s vállalkozókért? Az óriási rezsiemelést követően csődbe menő vállalkozókért? Hogyan tudnák elérni azt, hogy az elégedetlen társadalmi csoportok, akik önerőből küzdenek a saját túlélési esélyeikért, végre összefogjanak egymással? És hogy megbízzanak újra az ellenzéki politikában és elfogadják a támogatásukat a harcukban?
És persze rengeteg kérdésem lenne még. Egyelőre azonban várok. Kiváncsian várom, hogy mi lesz ebből. Hogyan tudja mindez az ellenzéki szavazók teljes reménytelenségbe zuhanását megállítani. Képes lesz-e nekik újra reményt adni. S képesek lesznek-e az ellenzéki pártok adekvát módon reagálni. Úgy, hogy abból akár egy valódi összefogás is születhessen. Persze jó kérdés, hogy kikkel…
Sok-sok kérdés. Nem tudjuk a válaszokat. Mindenesetre legalább történt végre valami. Remélem holnap nem az lesz, hogy MZP is felállít egy másik árnyékkormányt… Holnapután meg a Jakab Péter egy harmadikat.
Jó lenne, ha nem csupán börleszk és tragédia lenne csak ellenzéki oldalon!
P. S. Továbbra is pártpolitikailag független, de vállaltan ellenzéki vagyok!