Megvertük a németeket

Posted by
Szekeres István
>Néhány észrevételem a magyar labdarúgó-válogatott már-már minden képzeletet felülmúló, újabb sikere kapcsán:
1.) Harcban edződött és nagyszerűen összekovácsolódott a csapat, a győzelmeiben pedig rendre felcsillantak a magyar futball hagyományaira jellemző, bár hosszú időszakokra eltűnt szellemes megoldások.
2.) Hiba lenne pártpolitikai szempontok alapján szétcincálni a sikert. A futball ugyanis sport.
3.) Bár kis hazánkban sajnálatosan létezik idegengyűlölet, Marco Rossi szövetségi kapitány, a sikerek kovácsa kimarad ebből. Legalábbis remélem.
4.) Kár firtatni, hogy mennyit keresnek a focisták. Én annak ellene vagyok, hogy az NB I, amelynek a válogatotthoz nem sok köze van, túlfizeti a játékosait – közpénzből! De a válogatott játékosok túlnyomó többsége a külföldi klubjától kap magas fizetést. Csillagászati pénzek röpködnek a világ mai futballüzletében. Szoboszlai Dominik piaci értéke egymilliárd körül mozog.
5.) Szalai Ádám, aki most búcsúzik a válogatottságtól, kezdetben csak gólérzékeny csatár volt, akit olykor-olykor még zavart a labda, mára remek játékossá és mentalitásában példaképpé érett.
6.) Az olaszok elleni, hétfői döntő csata tétje rendkívüli: első hely a halálcsoportban!… . Újabb, óriási kihívás a csapatnak. Próbatétel, hogyan viseli el a nyomást. Hiba lenne azt várni, hogy az olaszokat is legázolja.
7.) A német szurkolók dobálták a játékosainkat. Elvárható, hogy náluk is zártkapus meccs legyen a büntetés. A példa itthon is hathat: az ilyen sportszerűtlenségre ne legyintsünk, ne kicsinyítsük a súlyát, ha bennünket is büntetnek.