Helyzetjelentés iskolából

Posted by

Kereszty Zsuzsa
>Ma, 2022. szeptember 20-án egy budapesti iskolában a tanáriban és az igazgatóhelyettes szobájában a mennyezetről becsöpög az eső, kisebb vödör van a szivárgó, csöpögő  víz alatt. Az igh. szobájában ma 7, azaz hét celsius fok volt, az osztályokban a gyerekek kabátokban ülnek. (Régi épület, a falak nem szigeteltek, a tetőt nem javították meg.)
A pedagógusok száma papírforma szerint ’elég’, ám  több mint egyharmaduk nyugdíjas,  ők nem helyettesíthetnek, így bárki beteg a tanárok közül,  össze kell vonni egy terembe  két osztályt, ahol természetesen egy osztálynyi gyerek tud  leülni, írni, ilyen napokon ezekben az összevont osztályokban  érdemben tanítani   lehetetlen. A gyerekek háromnegyed 8-tól 16, 30-ig  vannak iskolában, a tanárok munkaidejébe csak  a 8,00 és 16,00 óra közötti időt számít be, mivel „ez van a törvényben”.
– Arra a kérdésre,  miért nem gyújtják be a kazánt, a tanár, aki mindezt elmondta így reagált: a kazánhoz vezető ajtó lelakatolva, akkor fűtenek be, ha a KLIK kiküldő a fűtőt, akinek joga van levenni a lakatot és  begyújtani a kazánt.                                                                                
Elhangzott mindez az Úr  2022. esztendejének harmadik tanítási hetében,  Szent Mihály arkangyal havában, Szent András vértanú napján, a magát kereszténynek mondó kormány országlásának tizenkettedik évében.
A címkép illusztráció. A helyzet rosszabb