Hazugságok hálójában – a képmutatás magasiskolája

Posted by
Szent-Iványi István
>Az MTI híre szerint „Az Európai Unió tagállamai megállapodtak szerdán New Yorkban, az ENSZ Közgyűlése alkalmával tartott találkozójukon, hogy újabb szankciókat vezetnek be Oroszországgal szemben, és növelik az Ukrajnának nyújtott támogatást – jelentette be Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője.” Ha ez a hír igaz, akkor ebbe a magyar kormány is beleegyezett.
Ugyanaznap este Orbán Viktor a Fidesz frakcióűlésén arról beszélt, hogy minden problémánkat Brüsszel elhibázott szankciói okozzák (amiket egyébként ő egytől-egyig megszavazott) és arra kérte a képviselőket, hogy tegyenek meg mindent a szankciók feoldásáért. A képviselők természetesen semmit nem tehetnek, mert a Tanács dönt a szankciós rezsimről, ahol Orbánnak van lehetősége a szankciókat elutasítani és nem a képviselőknek.
Tehát a magyar kormányfő ugyanaznap értett egyet egy újabb szankciós csomag kidolgozásával, amikor felszólította a képviselőket a szankciók elleni fellépésre. Ha jól értem a hírt, akkor nem csak a választókat, de saját képviselőit is korlátolt hülyének nézi, akik persze ehhez lelkesen asszisztálnak.

A kormány kommunikációja a hazugságok hálójában vergődik és a képmutatás, a farizeusság magasiskoláját mutatja be.

Címkép: Farizeusok