Van remény – csak furcsán mosolyogni kell

Posted by

Fáy Miklós
>Abban nőttünk föl, hogy kicsi ország nyelvileg elszigetelt lakói vagyunk, ha valaki ki akar innét törni, annak két lehetősége van, sportol vagy zenél. Körülbelül így is volt, lehet vitatkozni, hogy melyik a híresebb magyar, Puskás vagy Bartók, de kettőjük közül valamelyik… Biztos?

Valamelyik este beszélgetés ment az M2-n Arató Andrással, nemzetközi nevén Hide The Pain Harolddal, aki arról beszélt, hogy akárhová megy a világban, valaki biztosan felismeri. Nem dicsekedett vele, egyszerű tényként közölte, nyilván azért, mert így is van. Ez a világ, elég, ha valaki úgy tud mosolyogni, hogy a szeme nem csillog, de sok foga látszik, máris közismertté válik. Azt kellene eldönteni, hogy ez most jó vagy rossz hír. Nyilván azoknak, akik nem futnak elég gyorsan, vagy akik már évek óta le akarják tenni a hegedűt, inkább jó. Mehetnek a tükör elé gyakorolni.

***

Arató András István[1] (született 1945. július 11-én) nyugalmazott magyar villamosmérnök és fotómodell. Arató leginkább arról ismert, hogy internetes mém lett, és személyazonosságának felfedése óta modellként ki-be jár a stockfotó- és reklámiparban. Arató már 2011-ben feltűnést keltett azzal, hogy stockfotókhoz állt modellt, és különös arckifejezése és látszólag hamis mosolya miatt “Hide the Pain Harold” néven vált ismertté a mémkultúrában. (Vagyis Elrejti fájdalmát Harold).

Már korábban szabadidejlében sokat utazott, például Törökországba és Oroszországba, s blogot vezetett az életéről és utazásairól. Az ilyen utazásokhoz kapcsolódó fotók alapozták meg Arató hírnevét . Törökországi nyaralása során Arató úgy döntött, hogy személyes nyaralási fotókat tölt fel az iWiW közösségi oldalra, amire egy fotós felfigyelt.