Trükkök és asszisztensek

Posted by
Tamás Ervin
>1. Hadházy február óta nem tehet eskűt, mert nem volt azt hajlandó ünnepélyesen megtenni. Az ellenzéki pártok csendben asszisztáltak ahhoz, hogy legtöbbet dolgozó társuk egy fillér tiszteletdjíhoz ne jusson azóta sem. Most a Momentum elnöke tiltakozott, de ugyanakkor kiiderült, hogy a kedves kormánypártok kitalálták – ilyen skandalum többé nem lehetséges, ezentúl mandátumát veszti, aki nem áll be a sorba. Óriási gesztus, hogy Hadházy ezt még megúszta. Az ellenzéki pártok közössége nyilván ehhez a beadványhoz is büszkén asszisztálni fog.
2. Olvasom, hogy miközben a HVG pere tart, hogy megkaphassák az operatív törzs üléseinek jegyzőkönyveit, addig a kormány átírta a szabályokat, s a veszélyhelyzetre hivatkozva – visszamenőleges hatállyal – kedvenc fegyveréhez nyúlt: a koronavírus-járványt kezelő testület üléseinek jegyzőkönyvei titkosítva lettek.

A módszer minősítését mindkét esetben meghagyom másoknak, mint ahogy az eszközök használatát sem extrapolálom holmi EU-val kötött, sok pecséttel, szignóval ellátott testes dokumentumok szövegeinek betű szerinti, különböző trükkök nélkül betartására. Csak szólok.

Címkép: Hadházy Ákos