Megnyílt az út az ellenzék többi pártja előtt az összefogáshoz

Posted by

Raskó György
A telex írta:  Fideszt is megérintette, hogy a legnagyobb ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció megnevezte árnyékkormányát. Íme, a kormánypárt nyolcsoros (hárommondatos) közleménye, amiben ötször szerepel annak a miniszterelnöknek a neve, aki 2004. szeptember végétől 2009 áprilisáig irányított az országot.

„Mi rég megmondtuk és most már nem is leplezik: Gyurcsány Ferenc a vezér a baloldalon és Gyurcsány akar visszatérni a hatalomba, méghozzá a saját embereivel akar visszatérni a hatalomba. Az egész baloldali választási kampány egy színjáték volt, akkor is végig Gyurcsány irányított és Gyurcsány akart visszatérni a hatalomba. Gyurcsányék már megmutatták, hogy kormányoznak. Tönkretették az országot, a magyar gazdaságot, a csőd szélére és tömeges munkanélküliségbe juttatták Magyarországot, elszegényítették, sorozatos megszorításokkal, adó- és rezsiemelésekkel sújtották a magyar családokat.”

Az Alapjogokért Központ valamennyivel éberebb volt, és már a Fidesz előtt egy órával kiadta közleményét, amiben Dobrev árnyékkormányát gyurcsányi trükknek nevezték, amellyel Gyurcsány Ferenc és szervezett posztkommunista felvilága a túlélés érdekében vissza akar kapaszkodni a hatalomba.
Mondom: Ez várható volt. A Fidesz közleményében foglaltak ismertek és sajnos elfogadottak széles körben. Többségük ráadásul igaz. Egyszóval kemény fába vágta a fejszéjét Gyurcsány. Ami jó ebben, hogy megnyílt az út az ellenzék többi pártja előtt az összefogáshoz. Mert remélem az olyan kispártok, mint az LMP, Párbeszéd, MSZP, Jobbik, Momentum és többiek nem akarnak külön indulni a következő választáson. Tök értelmetlen lenne mindegyikük esetében.