Árnyékkormány bejelentésen voltam!

Posted by
Dudás Péter
>A magyar politikai életben szinte történelmi bejelentés komoly hullámokat fog vetni, mert a magyar politikai élet ilyen. Nagyon ilyen!
A fidesz reagálásait hónapokra előre megírhatnám napokra lebontva, nem lenne nehéz dolgom. Ellenben az úgynevezett ellenzéki oldalon már nehezebb lenne, mert az irigység, féltékenység, az elméretezett fontoskodás dinamikája kiszámíthatatlan.
Az egy éve tapasztaltak alapján csak egyet tehet a DK, azt hogy megy előre és nem vár senkire, nem aggódik, hogy a többiek miként reagálnak, mert ezt a játékot már tapasztaltuk, főleg a brutális eredménytelenségét.
Persze óriási sírások lesznek a következőkben, alig burkolt hisztik, mert a volt “puccsisták”, az azóta teljesen lecsúszottak továbbra is dacosan túlokoskodnak majd mindent, pláne a hétfői árnyékminiszterek felsorolása után. Tobzódni fognak a hülyeségek, a látszólagos féltéssel előadott fantasztikus meglátások. A mindent jobban tudók nyomását is figyelembe kell venniük a “pozíciókat” vállalóknak. Remélhetőleg tudják, hogy mibe fogtak egy nagyszerű ügy érdekében.
Ismerve Dobrev Klárát, nem fogják megingatni az erőltetett napi kritikák, tenni fogja a dolgát, mert amit vállalni szokott, azt a legjobb képességei szerint megcsinálja.
Sokan várták ezt, de még többen lesznek idővel. Sokkal többen, mint a hivatásos fanyalgók erőltette ellenállók. És nem a fideszről beszéltem!
Eddigi megmondók, mindent profin ellenzők már pár nap alatt kitettek magukért, nem cáfolták meg szövegeikkel azt, hogy az ellenzéken belüli ellenzékiség továbbra is odavezet, ahová a puccsisták süllyesztették a teljes ellenzéket. Nehéz innen felállni, az időközi választások eredményei jelzik is, mert az “ellenzék” által okozott letargia megszüntetéséhez több idő szükségeltetik. Ennek gyorsításához jó kezdeményezés lesz az árnyékkormány működésének elkezdése.
Most sincs kevesebb ellenzéki szavazó, mint előzőleg, csak kivonták magukat az eddigi aktivitásukból, mert várják, hogy a nagy károkat okozók nélkül újból beinduljon a változás iránti lelkesedés. Csak legyenek hozzá hiteles példák és előbb-utóbb menni fog megint az aktívitás növekedése.
Nem a fideszen múlik, hanem rajtunk, a nem okoskodó tenniakarókon!