Nem frankó

Posted by

Rtl.hu
>Megszünteti „Papifrankó” nevű népszerű YouTube-csatornáját Hodász András, a fiatalok körében népszerű katolikus pap. Arról beszélt, hogy kiégéssel és depresszióval küzd, de az „online bullying” és „online lincselés” is megviseli, amit influenszerként állnia kell.Az RTL.hu szerintBayer Zsolt miatt fejezi be a Papifrankót Hodász atya A népszerű katolikus papot megviselte a rá zúduló gyűlölet, azt mondta, kiégéssel és depresszióval küzd.A Magyar Hangnak Hodász András azt mondta, hogy az utolsó csepp a pohárban az a támadássorozat volt, amit a Van nagyobb baj, mint az LMBTQ-lobbi című videója után kapott, amiben a kormány által kezdeményezett népszavazásról beszélt. Azt mondta benne, hogy nem tudja, hogy létezik-e és jelent-e valós veszélyt a „meleglobbi”, azt viszont igen, hogyhiába érjük el, hogy a gyerekek megmaradjanak a születési nemükben, ha felvágják az ereiket, vagy felakasztják magukat, vagy egész egyszerűen csak boldogtalan felnőttek lesznek.

A videó megjelenése után a kormánymédia személyében is támadta. Külön megemlítette Bayer Zsolt egy írását, amiben a fideszes publicista azt boncolgatta, hogy Hodász András a közéleti álláspontja miatt szorulhat antidepresszánsok szedésére, és nekiszegezte, hogy „tényleg kár Isten szolgájának lennie”, miután Márki-Zay Péter megjelent egy miséjén. Hodász András elmondta: a lelki egészsége érdekében meg kell szüntetnie azt a stresszt, amit az ismert emberektől és ismeretlenektől kapott gyűlölködő hozzászólások jelentenek számára, az utóbbi időben ezeket már nem tudta feldolgozni.

(index.hu) Hodász András római katolikus pap közösségi oldalán arról tájékoztatta követőit, hogy saját kérésére felmentette őt a papi szolgálat alól Erdő Péter bíboros. A Papifrankó YouTube-csatorna alapítója hozzátette: elcsendesedésre és nyugalomra van szüksége. Hodász András római katolikus pap, az Angyalföldi Szent Mihály Plébánia papi közösségének moderátora Instagram-oldalán egy sztoriban közölte, hogy a saját kérésére Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek felmentette őt a papi szolgálat alól.