Ne dobjuk be a törülközőt!

Posted by

Kaltenbach Jenő

Ahogy úgy elnézem itt a fészen meg általában a sajtóban kibontakozó “vitát” Dobrev zászlóbontása körül, rossz pillanatomban azt lennék hajlamos mondani, hogy megette a fene, ez az ország, ez a nép menthetetlen. Hagyjuk a fenébe! Megérdemli a sorsát, sőt semmi mást nem érdemel.

Bámulatos, hogy még azok is akiktől, műveltségük, társadalmi állásuk alapján joggal más lenne elvárható, nem a tudatukkal, az eszükkel, hanem szinte kizárólag a zsigereikkel képesek reagálni, miközben minden racionális érv lepereg róluk. Mintha folyamatosan olyan tudati állapotban leledzenének, amely alkalmatlanná teszi őket a rájuk záporozó információk értelmes feldolgozására.
Hogy ez a Fidesz rajongóknál így van, azon nincs mit csodálni, ők minden nap megkapják a tudatmódosító adagot, erre a rezsim egész apparátust tart fenn. De hogy ez a furcsa felfokozott tudati állapot olyanokra is átragad, akik elvben tisztában vannak a Fidesz természetrajzával, az párját ritkítja.
A legjobb példa a gyurcsányozás.
Pártállástól majdhogynem függetlenül szajkózzák a gyurcsánymantrát, mintha az valami elháríthatatlan természeti csapás lenne. Avval már nem is érdemes érvelni (egyáltalán érvelni), ahogy ez az egész hadjárat indult, meg hogy az un. gyurcsányhazugság hogyan aránylik Orbán azóta elkövetett és ma is tartó folyamatos hazudozásához.
Vesszen Gyurcsány, éljen Orbán…
Ha Gyurcsány az egy, maga által leleplezett hazugságáért 15 év politikai számüzetés a büntetés, akkor ugyanez Orbán esetében arányosan minimum életfogytiglan lenne, ehelyett a gyurcsánymantrával 12 éve nyeri az egyik válaszást a másik után.. Van még egy ilyen irracionális nép??
Aligha.

De mit tegyenek azok az emberek akiket ez a vírus nem fertőzött meg?? Nos, miattuk nem szabad bedobni a törülközőt!!