Igéretes ellenzéki kísérlet

Posted by
Szerekes István
>Minden ellenkező híreszteléssel és a kormánypárti sajtó bűnös csúsztatásaival ellentétben az egységes ellenzéknek volt programja az áprilisi választások előtt. A különböző területek legkiválóbb szakértői dolgozták ki, népes csapatban. De a Fidesz médiatúlsúlyában az nem jutott el minden állampolgárhoz.
Nyilvánvalóan a legkiválóbb szakemberek kapnak helyet Dobrev Klára árnyékkormányában is, amelynek a tagjait a DK miniszterelnök-jelöltje vasárnap nevezi meg.
Én magam tisztelettel üdvözlöm az ellenzék új kitörési kísérletét.
A sikerét persze sok minden befolyásolja. A kormánypárti sajtó – tiszteletlenül – Gyurcsánynéről beszél, és az Apró-villát emlegeti, plusz – busás célprémiumért – kitalál ezernyi karaktergyilkos történetet az árnyékkabinet tagjairól („Hatodikos korában elszórt egy papírfecnit az iskola udvarán”; „Kommunista család sarja, a nagyapja egyszer kezet fogott Kádár Jánossal”, és hasonló bűncselekmények).
Ezekkel azonban most nem kell törődni! Visszavágni sem érdemes, nehogy azt higgyék, hogy hiteles vitapartnerek.
Orbánozni sem kell! Már nem érdemes, Európa eléggé a helyére tette, és abból mindenki érthet.
Csak a kormány – egyre pánikosabb – lépései mellé letenni az árnyékkormány higgadt és célszerű véleményét, megoldási módjait. És ezeket a válaszokat terjeszteni ezerrel!
Az értelemre ható, konkrét programpontokat kell feltálalni, hogy növeljük a Fidesz-tábornak a mostani létbizonytalanság okozta érzelmi meghasonlását.
Hosszú csata lesz, de négy év alatt beérhet. Alapja lehet új ellenzéki összekapaszkodásnak is.