Orbán víziója – tapsoló fideszesek

Posted by
Batka Zoltán
>Még a végén kiderül, hogy egész enyhén fogalmaztam a minap a fideszesekről, amikor azt mondtam, hogy rohadt, sunyi ellenségek. Most kiderül, hogy zárt ajtók mögött a vezér arról csevegett Kötcsén, hogy negyven évig akarnak maradni, kivezetnék az országot az EU-ból és a magyarok nyakára egy kínai államkapitalizmust építenének, ahol nyilván a fideszesek lennének az uralkodó osztály.
És ezek a figurák ezt szép, áhítatosan végighallgatják, megtapsolják. Titokban. Majd kijönnek, belenéznek az arcodba, mosolyognak.
És közben arra fenekednek, hogy belőled is nyomorúságos, jövőtlen-levegőtlen rabszolgát csináljanak, olyant, ahogy a kínaiak milliói élnek. Mert az államkapitalizmus már csak ilyen. (Feltételezem az ellenzékiek lesznek az ujgurok ebben a leosztásban.) 2060-ra fiad szarrá kiuzsorázott gyári munkás, lányod meg legfeljebb a fideszes földesúr kurvája legyen. Mert ez jár a vezér fejében. Erről beszél. Erről szól a hungaro-kínai állam.
És még ezek sértődöznek nekem, hogy túl radikális vagyok?
Ezek, akik eszerint stikában már 2010 óta azon ügyködnek, hogy kínai mintára magyarok százezreiből csináljanak biorobotot? Ezek hazaárulóznak, akik 2010 óta sunyiban alakítják át az országot valami ázsiai gyarmattá, meg orosz hátországgá?
Ugyan hogy lehet az ilyent hívni? Mi jár az ilyeneknek?

Címkép: Orbán Kötcsére érkezik