Ennyi volt, nincs több ellopni való Euró

Posted by

egyujvilag
>Magyarországon nincs demokrácia A Fidesz szerint persze van, meg véresszájú baloldal, akik nem átallottak megszavazni az EU jelentést, ami kimondja, hogy ma kishazánkban “választási autokrácia” van. A jelentés egyben az EU-t is hibáztatja, hogy hagyta, hogy eddig fajuljanak a dolgok, és persze szorgalmazza: az EU addig egy fillért se adjon Orbánnak, ameddig nem orvosolják a kifogásokat! Na ez fáj a (Lenin)  Fidesz fiúknak…Hol van már a Sargentini jelentés burkolt kifejezéstára ahhoz, ami most került az EP képviselők asztalára… „A jelentés következtetései egyértelműek és visszavonhatatlanok: Magyarország többé nem demokrácia. Sürgősen el kellett fogadnunk ezt az állásfoglalást, mert az ország riasztóan gyorsan távolodik a jogállamiságtól” – mondta a vitán Gwendoline Delbos-Corfield, aki magát a jelentés jegyezte. S ami különösen fájhat most Orbánnak, az, hogy a jelentés szorgalmazza: addig ne kapjon a magyar kormány EU-s forrásokat, ameddig nem tesznek rendet!

Persze mondani sem kell, hogy a szavazás után azonnal megindult a Fideszes gőzhenger, előbb az EP többsége ellen, miszerint a “baloldali többségű EP csak a magyarokkal van elfoglalva – protektorátust akarnak csinálni Magyarországból… Dobrevet meg név szerint is megelmítették, holott a szavazáskor ott sem volt… De ki figyel kommcsi fideszes körökben ilyen kicsinységekre.
Csak hát nehéz azt elviselni, hogy az EU egyszer csak azt mondhatja: Ennyi volt, nincs több ellopni való Euró, s cent sem.Hiszen az már lassan egyértelmű, hogy Orbán és a Fidesz a hatalmát a nem a megfelelő célra elkültött EU-s támogatásoknak IS köszönheti. Most majd kiderül, mire mennek anélkül.
Amúgy az, hogy nincs demokrácia, csak egy látszat rendszer, az már többeknek, régóta világos. De persze mindig lesznek megvezetett, és megvezethető szavazók, akik pár kiló krumpliért, egy 13. havi nyugdíjért, ami amúgy nem fenntartható, és más extra juttatásokért nyalják a narancsos seggeket.
De most már szép lassan látszik azért, hogy az EU-s pénzek nélkül nem is olyan egyszerű. Nem lehet csak 400 feletti Euróval működni, Európa egyik legerősebb inflációját is össze lehet hozni (hogy még a Holdról is látszik)…
Ma a pedagógusok mozgolódnak, mert joggal elégedetlenek, az egészségügy már tegnap is romokban hevert – DE: vannak szép stadionjaink sz*rlábú focistáinknak, jó pár olyan uszoda, ami bezár, mert nincs aki fenntartsa. A világon egy négyzetméterre nálunk esik a legtöbb kilátó. És persze gyarapodik az ország. A NER-es elitje mindenképpen. Itt egy kastély, ott egy uradalom – hogy miből? Ki tudja! Kineveljük a tehetségeket! Nálunk a kétkezi munkásnak is van kitörési lehetősége, kiváltképp, ha gázszerelő Felcsúton!
Szóval nem kell csodálkozni, hogy van olyan EU-s csapat, akik nem bekötött szemmel jönnek kishazánkba, és felfedeznek egy s mást. Mondjuk azt, hogy már csak kormánypárti országos rádió van. Mutatóban van egy függetlennek mondható TV adó – de a közszolgálatiba az ellenzék nem teheti be a lábát – ők biztosan nem a “KÖZ”. Észrevehették azt is, a választási szabályok a Fideszre vannak szabva. Ezért is “választási autokrácia“.
Update:

Csak pár cím az indexről, és pár komment… Elképzelhető, hogy nem csak idén, de még tavasszal sem jönnek EU-s források Magyarhonba, mert ha az EU megmakacsolja magát, és az EU ügyészséghez való csatlakozáshoz köti a kifizetéseket, akkor nekünk rüszültek. Mert Vityának feláll a szőr a hátán, ha csak az intézmény nevét is meghallja, úgyhogy Ő biztosan nem adja áldását a csatlakozásra. Nélküle meg nem megy… Másutt menne, de ez orbánisztán.
Szégyenpad? A Fidesz, és emberei révén már régen ott csücsülünk…Nem újdonság.
Varga Judit meg jobban tenné, ha inkább paprikás kolompért főzne, mint hülyeségeket nyilatkozik. Lófa*t sem adtak meg, nem hogy mindent. Lári-fári mondaná fletó… Az egyetlen olyan pontot nem teljesítették, ami valamit is jelentene. És még ő csodálkozik, hogy nem sikerült a porhintés… Az EP-ben, EB-ben nem hülyék ülnek, de nem ám!
Mindennapra egy morgolódás blog