Egy lemezlovas a Petőfi rádió élő adásában állt ki a tanárok mellett

Posted by
 PressYu1971

>Tollner Máté lemezlovasnak, a Petőfi Rádió élő adásában sikerült meghekkelnie a kormánykritikát hírből sem ismerő közszolgálati médium műsorát, márpedig úgy, hogy az élő közvetítésének ideje alatt bekevert egy részletet a Bohemian Betyars&Csaknekedkislány pedagógusokat támogató számából.

„Süllyed az iskolánk sárba és piszokba. / Ma még kihúzhatjuk, ha mindenki fogja. / Későn fog ébredni az, aki most itt hagy. / Csak fizessétek ki a tanárainkat!” (Bohemian Betyars&Csaknekedkislány – Fizessétek ki a tanárainkat!)

A lemezlovas később az Instagramon azt tette közzé, nem kizárt, hogy utoljára lépett fel ott.b„Nagy örömömre szolgált, hogy élő volt a műsor, így semmi nem gátolta azt, hogy a kedvenc zenéim mellett egy olyan fontos ügyre is felhívjam a figyelmet a közmédiában, amiről nem esik elég szó ott. Ha csak egy szolidaritási gesztus szintjén is, de nekem ez fontos volt” – áll a bejegyzésében.

Tollner Máté szülei pedagógusok, ő maga a polgári engedetlenségben élen járó budaörsi Illyés Gyula Gimnáziumban tanult. „Tisztelet azoknak a pedagógusoknak, akik kitartanak a megalázó körülmények ellenére is a pályán (de maximálisan megértem azokat is, akik már elhagyták azt). Még nagyobb tisztelet azoknak a pedagógusoknak, akik az egzisztenciális fenyegetések ellenére kitartanak a polgári engedetlenségi mozgalomban is!” – nyilatkozta a lemezlovas a Telex.hu-nak.

Presshaz blog

Itt a dal:

https://youtu.be/i6wCTHExQdU