Bedöglött Putyin óriáskereke

Posted by

Victor Laszlo
>Miközben az orosz hadsereg súlyos veszteségeket szenved és visszavonul a megszállt ukrán területekről az ukrán fegyveres erők gyors ellentámadása miatt Harkiv térségében, az orosz fegyveres erők főparancsnoka és elnök, Vlagyimir Putyin egy bokszközpontot és egy óriáskereket avatott fel Moszkvában. Ám alig egy nappal később a “Moszkva Napja” elnevezésű attrakció technikai okok miatt bezárt a látogatók előtt. A már megvásárolt jegyeket a honlapon található alkalmazáson keresztül és a pénztárban lehet visszaváltani. A bezárás hivatalos oka a kerék dolgozói szerint “a folyamatban lévő rendszerkalibrálás”. Akárcsak Ukrajnában, ahol a csapatokat ujrapozicionálják.

A problémák a “Moszkva Napja” munkájának e.lső napján kezdődtek – a kerék leállt, az emberek 140 méteres magasságban lógtak a fülkékben. A kerék ma is leállt. A moszkvai óriáskerék 30 zárt kabinból áll, és egyenként legfeljebb 15 vendéget tud fogadni. A kabinok videofelügyeleti rendszerrel, a kezelővel való kommunikációs gombbal és klímaberendezéssel rendelkeznek, öt kabin átlátszó padlóval van felszerelve. A kerék megfordulása 18 perc 40 másodpercig tart, az óriáskerék 450 fő befogadására alkalmas. Korábban Európa legnagyobb óriáskereke a London Eye (London Eye) volt 135 méteres magasságával.
A Washington Post megjegyzi:

Miközben az orosz erők szombaton rendezetlenül menekültek az ukrajnai Harkiv régióból – civileknek öltözve, kerékpárokat lopva, katonai felszerelések és lőszerek tonnáit elhagyva -, Putyin feltűnően süketnek tűnt, amikor Moszkvában megnyitott egy hatalmas új óriáskereket. “Ilyen nincs Európában” – büszkélkedett videókapcsolaton keresztül. Órákon belül az óriáskerék elromlott, és a jegyeket vissza kellett fizetni. A masinánál sokkal nehezebb lesz kijavítani azt, ami Putyin háborús stratégiájában, és ezen keresztül az elnökségében és a hírnevében elromlott.