Ha nincs ablak, hajó is megteszi

Posted by
Eperjesi Ildikó
>Rejtélyes körülmények között meghalt Ivan Pecsorin, az Orosz Föderáció Távol-Kelet és Északi-sarkvidék Fejlesztési Társasága légiközlekedési ágazatának ügyvezető igazgatója. Az eset a Russzkij-sziget közelében történt.
Erről a szervezet sajtószolgálata számolt be.
Az orosz sajtó szerint Pecsorin szombaton este halt meg az Ignatyev-fok közelében. Az orosz rendőrség hivatalos verziója szerint állítólag kiesett egy hajóból, amely teljes sebességgel haladt.
A tisztviselő felkutatásához az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának alkalmazottai fogtak hozzá. A kutatócsoport két nap múlva találta meg az elhunyt holttestét.
Pecsorin szeptember 5. és 8. között részt vett Vlagyivosztokban a Keleti Gazdasági Fórumon, ahol Putyin is ott volt. A feladata a távol-keleti légiközlekedés fejlesztése volt, ezen belül a légi személyszállítás, a repülőtéri infrastruktúra korszerűsítése, új kifutópályák építése.
Emellett részt vett egy 2021-ben létrehozott légitársaság fejlesztésében.
Ez már a második vezető tisztségviselő halála a vállalatnál. Ez év februárjában meghalt Igor Noszov főigazgató – a hivatalos adatok szerint agyvérzés következtében.
Az utóbbi időszakban “érdekes” dolgok történtek Oroszországban: Vlagyimir Putyin testőreinek öngyilkossági hulláma, tábornokok tömeges elbocsátása, magas rangú katonatisztek letartóztatása, a Gazprom felső vezetése körében elkövetett öngyilkosságok és a túl sokat tudó oligarchák családjainak megsemmisítése.
A Lukoil igazgatótanácsának vezetője, Ravil Maganov szeptember 1-jén halt meg Moszkvában. Állítólag kizuhant egy kórház ablakán.