Káposztahivatal

Posted by

Lendvai Ildikó
>„Lesz új hatóság: a Káposztahivatal. Hivatalos nevén Magyar Korrupcióellenes Hatóság. A kecskék hozzák létre, nagyon helyesen, elvégre nekik van a legtöbb tapasztalatuk a káposzta-szakterületen. A kormányhatározat szerint több miniszter kalákában fogja megtervezni, köztük a kérdésben nem vitatható jártasságú Rogán. Varga Judit is kérhet egy kis kiképzést eljárás alá vont államtitkárától. Szerencse, hogy szabadlábon van. Mind annak a kormánynak a tagjai, amelyik nem káromkodásból, mint Nagy László versében, hanem korrupcióból »épített katedrálist«.

Természetesen független hatóság lesz. Miért? Ahogy a médiahatóság őrködik a független és kiegyensúlyozott médián, a legfőbb ügyészség a kivételt nem ismerő bűnüldözésen. a Számvevőszék a kormánypártok feddhetetlen gazdálkodásán, az Alkotmánybíróság az alkotmányos demokrácián és jogállamiságon, arra ez a hivatal is képes.

Az unásig idézgettük már egyik ideológusukat, aki szerint amit az értetlenek korrupciónak mondanak, az a rendszer működési alapelve, az új »nemzeti« (valójában pusztán hűbéres) oligarchia kiépítésének eszköze. Ezért ami más államok eszköztárában logikus és hatékony lehet, az nálunk az állami korrupcióra épülő rendszer részeként fügefalevélként is szolgálhat. Amiről mindenki tudja, mi van mögötte, de a gyerekek -jelen esetben a félkegyelműnek tartott Unió- szeme elől mégis illendő eltakarni.”