Orosz tábornok fogságban

Posted by
Kiss Andrej
>Az ukrán hadsereg valóban elkezdte felszabadítani a megszállás alatt levő területeit! Az északi, Harkovtól délkeletre indított támadásban két nap alatt 50 kilométert haladtak előre. A helyszínről orosz források is azt jelzik, hogy összeomlott az ellenállás. Annyira drámai az oroszok helyzete, hogy a jelek szerint még a hadseregcsoport parancsnoka, Andrej Szicsev tábornok is fogságba esett!
Délen az ukránok más sokkal szélesebb frontszakaszon indították meg a hadműveletüket két héttel ezelőtt, és most a területek visszafoglalását végzik. Sorra adják fel az orosz megszállók a településeket ezen a többszáz kilométer széles tengermelléki fronton. 10-20 kilométeres mélységben jelzik a helyszínekről a haladást. Eddig még nem erősítették meg a hírt, de Herszonban nagyon csomagolnak ….
***
A Moscow Times ma reggel arról számol be, hogy az ukrán erők legalább 20 kilométerre előre nyomultak az oroszok által megszállt területek felé. A folyamat során mintegy 400 négyzetkilométernyi területet foglaltak vissza Harkov északkeleti régiójában. Ennek elsősorban az az oka, hogy az orosz erők megfogyatkoztak, mivel a Kreml kénytelen volt erősítést küldeni a dél-ukrajnai Herszon régióba, hogy megbirkózzon Ukrajna déli ellentámadásával. Úgy tűnik tehát, hogy az ukrán hadsereg stratégiája, hogy ott csapja le őket, ahol nincsenek , eddig jól működik.

Kíváncsian várom az itthoni híradásokban a beszámolókat az orosz hadsereg összeomlásáról. Ja igen, az aggresszorpárti rajongók pálfordulását is várom, szerintem az is elég látványos lesz!

Címkép: Andrej Szicsev tábornok hadifogolyként