A földönfutó törvénye

Posted by

 Kaczvinszky Barbara
>
Tényleg viccnek tűnik, de nem az.
Olvasom, hogy azt írja egy internetes újság egy hír címében, hogy “földönfutóvá tette a rendőrség a fideszes politikust”.
Még jó hogy nem teszik gyászkeretbe, hogy a rendőrség azt tette, ami a dolga.

De hogy mindenki képben legyen:
Völner Pál, korábbi igazságügyi minisztériumi államtitkár terjesztette elő azt a törvényjavaslatot, ami lehetővé teszi, hogy az jelzáloghitelük törlesztésére képtelenné vált adósokat semmi perc alatt kirakják a lakásukból.
A korábbinál sokkal gyorsabbak lettek ugyanis a végrehajtási eljárások, egy ingatlant akár húsz nap alatt is el lehet árverezni. Az adósokat a bíróság sem tudja megvédeni az esetleges végrehajtói túlkapásoktól, mert mire elbírálnák a kérelmeiket, addigra elveszthetik az otthonaikat.
Magyarán: Völner és társai emberek sokaságát tették és teszik most is földönfutóvá a törvénynek köszönhetően.
A 83 millió forint kenőpénz átvételével meggyanúsított Völner Pál volt államtitkárnál és családjánál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt vett zár alá. Völner és ügyvédje ezen felháborodott.
Feltételezem, hogy a hatósági intézkedés alapos indokkal történt.
Arról beszélni tehát, hogy a rendőrség tette földönfutóvá Völnert, abszurd és felháborító.
Amennyiben a bíróság úgy ítéli meg, hogy Völner nem követett el bűncselekményt ( kétséges, mert több mint megalapozott a gyanú), a zárolt vagyontárgyakat visszakapja a családjával együtt.

A Völner és társai által otthontalanná tett embereknek azonban sokkal keservesebb és nehezebb lesz visszakapni a fedelet a fejük fölé. Ha egyáltalán sikerül …

Címkép: Pápai Gábor/Népszava