Orbán milliárdos céget venne – s családi biznisszé tette az országot

Posted by

Kolozsvári Szalonna és Hir-Telen Beszólunk

Orbán jól láthatóan családi biznisszé változtatta ezt az országot, soha nem is volt fontos számára, hogy az állampolgárokért tegyen, hatalmát arra használja, hogy minél nagyobb vagyonra tegyen szert, amivel visszavonulása után is olyan életet biztosíthat magának, amilyenre vágyik. Orbán konkrétan a minisztereit használja arra, hogy családi üzletet bonyolítson le, ami tényleg annyira súlyos dolog, hogy azt leírni is nehéz. Mennyire biztos lehet a dolgában, ha gond nélkül utasítja a minisztereit, hogy intézkedjenek már neki abban, hogy oligarchái egy 200 milliárdos bizniszt üssenek nyélbe? De ez még nem elég, ehhez az is hozzátartozik, hogy a miniszterek ehhez kérdés nélkül asszisztálnak is, hiszen pontosan tudják, hogy ez is a munkaköri leírásuk része. Amikor elfogadták a jelölést, pontosan tudhatták, hogy feladatuk nem az ország igazgatása, hanem Orbán parancsainak kérdés nélküli teljesítése.
Nyilván nem ez az első olyan eset, ami tökéletesen megmutatja, hogy milyen válságot él meg ez az ország, de ez egy igen erős bizonyítéka ennek. Ha egy normális demokráciában élnénk, egy ilyen ügy kirobbanását követően lemondana a miniszterelnök és az őt segítő miniszterek is, de idehaza még csak ügyről sem beszélhetünk, nemhogy arról, hogy bárki is lemondana. Ebből sem lesz semmi, mint ahogy nem lett semmi az elmúlt években nyilvánosságra került ügyek esetében sem. A magyar társadalom már hozzászokott, hogy Orbán a saját érdekeit érvényesíti a miniszterelnöki székben és még csak bele sem gondol abba, hogy milyen következményei lehetnek, vannak ennek. Már csak azért sem gondol ebbe bele, mert jól láthatóan semmiféle következménye nincs a cselekedeteinek. Azt tesz ezzel az országgal és az itt élő közel 10 millió emberrel, amit csak akar.
A néma társadalom pedig bólogat ahhoz, amit lát. Nem látunk tízezreket vagy százezreket az utcán, pedig éppen ideje lenne ennek. De mi tűrünk és tűrünk, ki tudja meddig. Ki tudja, mi kell ahhoz, hogy végre a többségnek elege legyen, és azt mondja, eddig és ne tovább. Hány olyan ügyről írtunk már mi magunk is, amelyek fel kellett volna, hogy ébresszék a társadalmat, de ehelyett hetek alatt eltűntek a hírekből, és ezzel a köztudatból is? Persze sokan emlékeznek még ezekre az esetekre, de ameddig Orbán kezében összpontosul minden hatalom, addig teljesen mindegy, hogy mik derültek ki, hiszen nincs, aki kivizsgálhatná ezeket. Amennyiben Hadházy egyszer a jövőben kormányzati szerepet kapna és lehetősége lenne arra, hogy kivizsgálja ezeket az eseteket, akkor egy független bíróság által emberek százait lehetne elítélni és hazaárulásuk miatt börtönbe helyezni. A kérdés megint csak az, hogy ez vajon mikor fog végre megtörténni?
Facebook 

Címkép: Vacsora a horvát elnökkel