Anglia aggódik II. Erzsébet életéért

Posted by

Amit  a BBC alapján tudunk.
Ha csak most csatlakozik hozzánk, itt egy emlékeztető arról, hogy hol tartanak a dolgok a királynő egészségi állapota miatti aggodalmak közepette.
Nem sokkal délután fél egy után a Buckingham-palota közleményt adott ki, melyben közölte, hogy a királynő orvosai aggódnak a királynő egészségi állapota miatt, és azt javasolják, hogy továbbra is orvosi felügyelet alatt maradjon. Nem sokkal ezután érkezett a hír, hogy a királynő összes gyermeke vagy már a skóciai Balmoral kastélyban van vele, vagy utazik, hogy vele lehessen. Károly herceg, Camilla és Anna hercegnő Balmoralban vannak.
Vilmos herceg, a királynő legidősebb unokája és második a trónöröklési sorban, már úton van oda, míg felesége, Kate cambridge-i hercegné Windsorban maradt, mivel gyermekei az első teljes napjukat töltik az új iskolájukban. Vilmos herceg bátyja, Harry herceg és felesége, Meghan az elmúlt napokban az Egyesült Királyságban tartózkodott elfoglaltságok miatt, és most úgy tudni, hogy Skóciába is utaznak.
Kedden az újonnan kinevezett brit miniszterelnök, Liz Truss maga is Balmoralba utazott, hogy a királynő kinevezze, ezzel szakítva a hagyományokkal, mivel az uralkodó általában Londonban fogadta volna. A királynő azonban az utóbbi időben mozgásszervi problémákkal küzdött, ezért a találkozót Balmoralba helyezték át.

A palota a közleményében messzebbre ment, mint általában szokott” – mondta a BBC orvosi szerkesztője, Fergus Walsh. Azt mondta, a Buckingham-palota által kiadott közleményben a kulcsmondat az volt, hogy “az orvosok aggódtak”. Kiemelte annak jelentőségét is, hogy családtagok érkeztek Balmoralba, ahol a királynő a nyár folyamán tartózkodott. Egészen a közelmúltig “viszonylag szilárd volt az egészsége” – magyarázta. Az uralkodót “állandó szereplőnek” nevezte, hozzátéve, hogy “mindannyian a királynővel éltük az életünket”.

Megszólalt Robert Hardman királyi életrajzíró, a Queen of Our Times szerzője:
Azt mondta, a királynő egészségi állapotáról szóló mai hírek emlékeztettek minket arra, hogy mennyire fontos az ország számára, és hogy mennyire szeretjük őt. “Ő nem hasonlít egyetlen más uralkodóhoz sem történelmünkben – ő a leghosszabb életű, leghosszabb ideig szolgáló, leghosszabb ideig uralkodó uralkodónk” – mondta a BBC 5 Live-nak. Hozzátettei, hogy a közfeladat iránti érzéke megelőzte 1952-es trónra lépését. “Ő az állandóságot, az állandóság és a stabilitás érzését képviseli. És azt hiszem, az évek során az emberek valószínűleg gyakran természetesnek vették őt. “Ilyenkor hirtelen mindannyian rájövünk, hogy mennyire értékes.”

Címkép: Érkeznek a családtagok Skóciába