Egyszavas trend, de Orbánnak nem sikerült

Posted by

Múlt héten a Twitteren kezdett el terjedni az, hogy a politikusok, közéleti szereplők, vállalatok és mindenféle közösségi oldalak egyszavas üzeneteket tesznek közzé. Szerdára mindez begyűrűzött Magyarországra is, és Orbán Viktor is felült a trendre, bár nem teljesen jött össze neki a faladat megoldása. Magyarország – írta Orbán Viktor a Facebookon szerda este, amivel majdnem sikeresen megoldotta a trendet. A feladat lényege ugyanis az, hogy mindenki egy szót ír ki, amiről ő vagy az oldala, cége, pártja szól, és mindezt kisbetűvel teszi, ahogy a trend is indult egy baki miatt.

A miniszterelnök viszont kicsit félreértette a dolgot, mert a szót szigorúan kisbetűvel kell kiírni, ezért ebből a szempontból mondjuk a haza vagy a csirkefarhát jobb választás lett volna, mint a Magyarország, hiszen utóbbi félreérthető, ha kisbetűvel írjuk.

vonatok

A dolog onnan indult, hogy mém született egy elrontott Twitter-üzenetből, és most már százezrek röhögnek – nemcsak az eredeti tweeten, de az arra érkező reakciókon is – írja a 24.hu. Az egész úgy kezdődött, hogy az Amtrak amerikai vasúttársaság Twitter-oldalán szeptember elsején reggel megjelent egy poszt, ami ennyiből állt: trains – azaz vonatok. Semmi más nem volt a tweetben. Tehát egy vasúttársaság kiírta a Twitterre, hogy vonatok. A cég később jelezte, hogy baki történt, de addigra a twitterezők egyik része már remekül szórakozott ezen.

demokrácia

Ezután Joe Biden amerikai elnök kiírta a Twitteren azt, hogy „demokrácia”. Nem sokkal később Volodimir Zelenszij ukrán elnök arra válaszolt ezzel, hogy „szabadság”, és más Ukrajna-párti oldalakon is ehhez hasonló üzenetek jelentek meg.

univerzum

A kezdeményezés azonban nem állt meg a politikusoknál, hanem a maga formájában, az ukrajnai háborútól függetlenül egy sor amerikai vállalkozás és közösségi oldal is átvette. A NASA azt írta, hogy „univerzum”, a Washington Post azt, hogy „hírek”, a Prime videómegosztó pedig azt, hogy „gyűrűk” (utalva ezzel az új Gyűrűk Ura-sorozatra) – írja az Index.