Vessünk számot magunkkal

Posted by
Kardos András
>Nem szoktam magyarázkodni, most sem fogok. Ámde annyian nem akarják megérteni amit korábban a DK-ról és Gyurcsányról írtam, hogy, mint a felvilágosodás rendíthetetlen híve, kiegészítem az írottakat, hátha. Persze a gyalázkodó kollegáknak mindegy. De hát nem is nekik írok.
Szóval: Óbuda, önkormányzat, ’19-ben csakis ellenzéki nyert egyéniben. Most időközi választás, indul egy összellenzéki dékás jelölt: nyer a Fidesz. Tegnap Bolgár Györgyhöz betelefonál egy kedves néni, elmondja, ő segítette az ellenzéki jelöltet, de amikor telefonálgatott az érdekében, sokan azt felelték, hogy nem szavaznak az ellenzéki jelöltre, mert az valaha fideszes volt. Ez hazugság és rágalom, mondta a telefonáló, a Fidesz ezt a hazugságot terjesztette a kerületben. Na most. Ez nyilván így van, ahogy a hölgy mondotta. Ámde: ha egy virtigli ellenzéki kerületben nyer a Fidesz, ráadásul a mostani rezsikatasztrófa mellett, akkor mégis itt lenne az ideje tán annak, hogy ne magyarázzunk meg minden vereséget azzal, hogy a Fidesz milyen ronda dolgokat csinál. Ez ugyan igaz, de az ellenzék 12 éve meg nem rúg labdába. Ha most sem ébredünk fel, és nem látjuk be, hogy ez így nem megy, hanem örökké ürügyekkel toljuk el a felelősséget magunktól, akkor még 100 év múlva is Orbán lesz a miniszterelnök, a diktatúra virágozni fog, és az unokáink meg sopánkodnak.
Nem jó ez így. Vessünk számot magunkkal, igen a DK-tól az MSZP-ig, az LMP-től a Momentumig. Ha ez nem történik meg, minden marad a régiben. Vö. unokák stb.

Címkép: Az Összefogás zászlói anno