Egy Szöllősi nevű ember ítéleteket osztogat

Posted by

Echter István

>Ki így, ki úgy emlékezik! Dunyhás-testvér nyomán, aki a magyar irodalom túlnyomó részét szemétdombra valónak minősítette, az egyik megfelelési buzgalmár például így!
Illyés Gyulát például azért kell elfelejteni, mert még valaki elkezd mondani egy mondatot a zsarnokságról.
Nincs egyedül, sajnos! Stratégiai Csaba például néhány éve megtiltotta nekem Illyés Gyula idézését, akkor is azt gondoltam, fél attól a mondattól a zsarnokságról!
Kardos András – “„Kollaboránsok voltak mind, Nemes Nagy Ágnest is beleértve.” Szöllősi György az Orbán rendszer sportmindenese megszólalt Nemes Nagy Ágnes születésének százéves évfordulóján. Az, hogy Szöllősi műveletlen az egy dolog, hogy nem ért az irodalomhoz az egy másik dolog, de az, hogy aljas módon hamisít, hazudik és rágalmaz az tűrhetetlen. Nemes Nagy Ágnes a múlt század egyik legnagyobb magyar költője, és legnagyobb magyar költőnője. Aljas rágalom, hogy Nemes Nagy Ágnes , aki Szerb Antalon próbált segíteni, aki alapítója volt az Újholdnak, akit az ötvenes években elhallgattattak, bármikor is kollaborált volna a Kádár vagy a Rákosi rendszerrel. A Fidesz sportsajtója (sic!) hova a jóistenbe züllik még.
Nemes Nagy Ágnes nagyszerű költő, végtelenül tisztességes ember, Szöllősi viszont buta, műveletlen és aljas.
Mindennek van (nincs) határa!”
“A Szöllősi saga folytatódott. II. rész. Megkapta a magáét Szöllősitől Illyés Gyula is. “Illyés Gyula pedig egy szörnyeteg volt.” Illyés úgy kerül ide, hogy előző denuciálásában Nemes Nagy Ágnes mellett másokat is emlegetett: Illyés Gyulát. Ő ugyanis már “szörnyeteg” volt, akitől semmit nem lehet várni.
Egy NERes sportesztéta kulturális ámokfutásáról van szó. Tehát már Illyés is a Sportbíróság előtt: szörnyeteg.
Ez már nem diktatúra. Ez a komplett őrültekháza. Nemes Nagy kollaboráns , Illyés Gyula pedig szörnyeteg.
De akkor most kikből fog állni a Puskás Költői Akadémia csapata?
Nem kéne sürgősen Szöllősinek orvost hívni.
vagy ez a Fidesz irodalomesztétikája.
Várom Demeter Szilárd Kormányzati Irodalmi és Minden Hadúr álláspontját.
Ha lehetne egy javaslatom: egy valaha “nagy” költő Ady Endrét, szifiliszes züllött nőfalóvá és zsidógyűlölővé kéne avatni.
Szöllösi úr nyilván két felcsúti rangadó között képes lesz fidesztétikával foglalkozni.
P. S. Azt hallom mindezeket vissza akarta vonni. De könyörgöm:i ilyen esztétika-morális véleményt tilos visszavonni.”
Békesi László

>Valójában Szöllősi sem figyelmet, sem reakciót nem érdemel. Egyike a legsötétebb, legaljasabb haszonélvező talpnyalóknak.. Lezüllesztette, olvashatatlanná tette a Nemzeti sportot, kisajátította Puskás és az aranycsapat legendáját, mindezt saját anyagi gyarapodására használta, gátlástalanul propagálja és igazolja Orbánék bűnös, korrupt sportpolitikáját, a minősíthetetlen magyar futball pazarló állami finanszírozását. Szöllősi a NER igazi arca, archeo típusa.

Címkép: Szöllősi György Orbánnal