Égigérő Csodaszarvas

Posted by
Gellért András
>A Nemzetközi Űrállomás asztronautái korábban többször is jelezték, baj lesz. A NASA és az Európai Űrügynökség osztotta aggodalmukat, ők is figyelmeztették az illetékeseket, beláthatatlan következménnyel járhat a további építkezés. A magyar hatóságok kijelentették, nem engednek a zsarolásnak, belügynek tekintik a beruházást, amely ugyan őrületes összegeket emésztett fel, de arra hivatkoztak, a magyarságnak ezekben a vészterhes években éppen erre van leginkább szüksége. Aranyozott csodaszarvasra.
A nemzet lélekvezető totemállata, az Égigérő Csodaszarvas elkészül hát, hamarosan ott ágaskodik majd egy műsziklán a Pénzpalota kertjében. Többezer hajlított aranyszőrből áll, ne kérdezzék mennyibe kerül, amúgy sem mondják meg, közpénz, tehát titok, de ami a legfontosabb, valóban az égbe nyúlik. És ez okozza a gondot, mert a szarvas agancsai belelógnak a nemzetközi űrállomás pályaívébe.
Mivel a szobrászművész, a Fradi sas alkotója, egy űrtávcső segítségével észrevette az egyik agancs rövidebb lett mint a másik, ezért toldást javasolt. Néhányszáz millióval megnövelték a szoborra fordítható összeg nagyságát, és meghosszabították az égigérő csodaszarvas agancsát.
És amitől sokan féltek, sajnos bekövetkezett. Az ütközés immár elkerülhetetlen volt. Az aranyozott agancs beakadt az egyik teleszkópba, majd felhasította a napelemcellákat. Az űrállomás felrobbant, millió darabra hullott, égő törmelékdarabjai vörösre festették az égboltot. A tragikus baleset pillanatában a szoboravatók éppen ünnepeltek, tapssal köszönték meg a csodaszarvast és a meglepetés tűzijátékot.