Még két támogatója volt a romagyilkosságoknak- mondja a főbűnös

Posted by

Megdöbbentő interjút adott a romagyilkosságokért elítélt férfi a börtönben: két társa azóta is szabadlábon van, egyikük politikus volt. Nem érti, a nyomozók miért nem lépnek semmit, szerinte ő minden információt átadott. Hat embert gyilkoltak meg hidegvérrel.Magyar Nemzetnek adott interjút a 2008-2009-es hírhedt romagyilkosságok ügyének főbűnöseként elítélt Kiss Árpád.

A jogerős ítélet szerint Kiss volt annak a kivégzőosztagnak a vezetője, amely hat roma származású embert gyilkolt meg. A legbrutálisabb támadást Tatárszentgyörgyön hajtották végre, ahol felgyújtották egy roma család házát, majd a kimenekülő apára és két gyermekére rálőttek. Az édesapát és négy és fél éves kisfiát kivégezték, a másik gyermek el tudott menekülni. Kiss Árpád mellett testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték, míg az utolsó két emberölésnél Kisséknek sofőrként segítő, idén augusztus 20-án szabadult Csontos Istvánt tizenhárom év fegyházbüntetésre.

Kiss Árpád a Magyar Nemzetnek adott interjúban most elárulta, hogy további két társa is volt a brigádnak, ám ők a mai napig szabadlábon vannak. Azt állítja, mindketten pénzzel és lőszerekkel segítették őket, és egyikük korábban politikus volt. „Egyikük a Jobbikban önkormányzati tisztségig jutott, tudomásom szerint őt tanúként hallgatták meg korábban az ügyben. Nála a felbujtás merülhetett fel és az anyagi szponzoráció. Tippadó szerepe is volt. Őt a bűntársaim évtizedek óta ismerik. A másikuk szintén anyagi támogatást nyújtott, és lőszereket szállított nekünk. Ő az egyik legfontosabb kapcsolata volt Petőnek, ráadásul fegyverboltban dolgozott, de úgy tudom, még csak tanúként sem hallgatták meg. Én azt gondolom, minden lehetséges információt átadtam a nyomozóknak, a többi nem rajtam múlt. Összesen tehát hatan vettünk részt a romák elleni támadássorozat tervezésében és végrehajtásában. Négyünket felelősségre vontak, az előbb említett két személy viszont mindent megúszott. Ez számomra megdöbbentő!”– fogalmazott.

Arról is beszélt, ideológiailag nem értett egyet a merényletekkel, szerinte az sodorta bele, hogy a testvérét akarta követni és támogatni. „Belekerültem egy olyan cselekménysorozatba, amivel ideológiailag egyáltalán nem értettem egyet. Minden elkövetővel a testvéremen keresztül ismerkedtem meg. Én benne megbíztam, őt segítettem a végletekig. Legyen az akármilyen dolog, akkor is tudtam, hogy amit teszünk, az rossz. Vállaltam, hogy a testvérem bármit csinál, abban én őt támogatni fogom. Nem tudtam volna a társaimat eltántorítani, részükről volt egy nagyon erős cigánygyűlöletből fakadó elhatározás, nekem pedig el kellett döntenem, hogy ebben részt veszek vagy sem” – mondta.

(Figyelembe kell venni, hogy az interjú a Magyar Nemzetben jelent meg, átvette a Pesti Srácok. S egy jobbikosról szól…a szerk.)

Címkép: Kiss Árpád a bíróság előtt