Dúró Dóra politikai teljesítménye a feszültségkeltés

Posted by
Perintfalvi Rita
>A választások óta, amióta a Mi hazánk bejutott a parlamentbe semmi érdemit nem lehetett hallani Dúró Dórától és pártjától. Most sem arról beszél, hogy miként kellene az országot fenyegető súlyos gazdasági összeomlást megelőzni. Vagy arról, hogy lehetne megakadályozni tömegek elszegényedését, miután az Orbán kormány megszegte egyik leghangzatosabb választási ígéretét, azt, hogyha őt választja a nép, akkor nem lesz rezsicsökkentés. Hiszen ilyet csak azok az átkozott sátánista libsi-komcsi-sorosbérencek csinálnak, de nem ő, aki a népnek nem csupán vezére, de jóságos gondoskodó atyja is.
Talán pont erre az atyai vonalra akart ráerősíteni a nyáron növesztett borzalmasan igénytelen szakállával és borostájával.
Szóval mostanában kapják meg az emberek az első megemelt rezsiszámlákat és sokakban megáll majd az ütő, mert képtelenek lesznek kifizetni ekkora összegeket. De Dúró Dóra nem erről beszél! S nem is arról beszél, hogy miként kellene rendezni az oktatási válságot, hogy holnap rendben elkezdődhessen a tanítás. Hiszen most már látszik, sok helyen sem tanár, sem fűtés nem lesz ebben a félévben. Arról sem mond semmit, hogy miként kellene az egészségügy helyzetét rendezi, hogy végre idehaza is emberi körülmények várják a betegeket és ne egy sintértelep. Nem, ezek a témák Dúró Dóra szívét nem dobogtatják meg. Csak a feszültségkeltés kell! Csak ez megy neki. Ebben profi. Ennyi a politikai teljesítménye.
Mennyi fáradságba is tellett annak idején bedarálni a Meseország mindenkié c. könyvét, hogy ezzel elindítson egy lavinát, ami megfosztotta rengeteg polgártársunkat az emberi méltóságától és az alapvető emberi jogaitól? Sőt ennek a kisebbségi csoportnak az üldözését még az Alaptörvénybe is be lehetett iktatni. Semmilyen fáradságba nem került. Dúró Dóra fogott egy mesekönyvet széttépte, majd bedarálta. Ennyi.
Most pont ugyanezt csinálja. Felállítatott egy Horthy-szobrot a parlamenti irodájában, amit persze büszkén megáldott egy református lelkész. És indulhat újra a feszültségkeltés és figyelemelterelés. Horthy Miklós a kirekesztés politikájának szimbóluma, akinek kormányzása idején többszázezer magyar állampolgárt minősítettek törvényileg idegen elemnek, korlátozták továbbtanulási és vállalkozási szabadáságukat, majd haláltáborokba küldtek. Egy ilyen ember szobra soha nem kerülhetne be a magyar parlamentbe, ha ott még bármilyen szinten érték lenne a szabadság!
Mégis, ha egy ilyen szobor az ország házában helyet kaphat – és Dúró Dóra irodája nem magánterület! – akkor az azt üzeni, hogy itt senki nem akar foglalkozni a valódi és rendkívül súlyos problémák orvoslásával: fenyegető gazdasági összeomlás, oktatási és egészségügyi válság. Sem Dúró Dórának, sem a mögötte álló Fidesznek nincsen politikai elképzelése arról, hogyan oldja meg a válságot. Hiszen az elterelés, a feszültségkeltés eszközéhez nyúlnak, valódi politizálás helyett.
S ha Kövér László házelnök nem tiltakozik ez ellen, akkor ezzel azt bizonyítja, hogy Dúró Dóra ezen akciója, akárcsak a mesekönyv bedarálása egy Fidesz által megrendelt akció, amit Dúró hűséges bérencként végre is hajt. Mert ennyit tud. Ennyi az ő politikai teljesítménye. Szégyen az egész országra nézve, hogy ilyen emberek vannak a magyar parlamentben!
Így soha nem megyünk előre, de hátra mindenképpen, éljenek a 30-as évek!