A Kispál-beszéd

Posted by
Somogyi Zoltán
>Bödőcs Tibor az egyik legjobb magyar humorista, szuper ötlet volt a Kispál és a Borz “előzenekaraként” meghívni. Újra elhangzottak olyan mondatok, amelyeket évekig mondogatni fogunk magunkban és egymásnak. Ilyen például a “nem magyarnak nem lenni a legjobb dolog a világon”, “legyetek sok, de nem túl sok színűek”, “a basszusgitáros férfi, a rajongó nő”, “a NATO nem fog slágereket küldeni, nekünk kell világra vajúdni azokat”, “ősfával fűtött próbaterem”…
Bödőcs Tibor világa az én világom.
Ugyanakkor mind Lovasi András, mind a Kispál és a Borz, mind olyan rendezvények, ahol ők felléptek sok millió forintos támogatásokat kaptak attól az NKA-tól, amelyet Bödőcs ugyanebben a paródiájában “a legjobb méreg”-nek nevezett.
A “legjobb méreg” szerintem is az állam, amelytől kérni kell, miközben gyűlölöd, de mégsem akarsz átlagos zenész életet, amely valahogy így néz ki: 200 ezer forintos autódban szállítva a 2 millió forintos zenei eszközeiddel vezetsz 200 kilométert, hogy egy fellépésért 20 000 forintot hazavihess.
Ezért Lovasi is inkább felveszi az állami támogatásokat, majd az “előzenekarral” (Bödőcs) elmondja az igazi véleményét a helyzetről.
Így élünk itt Hungriában…