Öngyilkosság autóval, vonattal

Posted by

Rendkívüli módját választotta az öngyilkosságnak Szőnyi Ildikó korábbi szupermodell. Vasárnap késő este a Győr-Sopron megyei Nyúl község határában, mikor még nyitva voltak a sorompók, a vasúti sínekre hajtott. Megállt. Behúzta a kéziféket. Várta a vonatot és a halált. Ez meg is érkezett a 478 328-as mozdony által vontatott személyvonattal. A szerelvény
Szőnyi Ildikó1980-tól közel másfél évtizedig az egyik leggyakoribb szereplője volt a katalógusoknak, naptáraknak: sorban álltak a lapok, a megrendelők, hogy szerepeljen a képeiken, így egyik fotózásról járt a másikra. Később sminkes lett, hozzáment élete szerelméhez, egy ismert divatfotóshoz, szült két gyermeket, és élvezte a kívülről tökéletesnek tűnő életét. Pár éve azonban megtört a boldogsága, tönkrement a házassága, amelyet a barátai szerint sosem dolgozott fel igazán. Lelkileg ugyan mélypontra került, egy reménysugár azonban akadt: úgy tűnt, hogy ugyan a tündérmeséjének vége lett, mindent megtesz azért, hogy újra kézbe vegye az életét. Ismét modellkedni akart, és Marjai Judit fotóst kérte meg, hogy készítsen róla egy sorozatot – írta a Blikk.

Ildikó néhány éve megpróbálta újraindítani a karrierjét – Pár éve keresett meg azzal, hogy szeretne visszatérni a modellszakmába. Azt látta, hogy a korosztálybeli egykori kolléganői is dolgoznak, sőt, egyre nagyobb kereslet van rájuk, így ő is meg akarta vetni újra a lábát. Tele volt tervvel és életszeretettel. Gyönyörű nő volt, jókedvű, vidám, de aztán, ahogy a később láttam, nem sikerült neki a nagy áttörés – sóhajtott szomorúan Marjai Judit.

Egykori kolléganője, Rába Tímea szerint ez negyven felett nem egyszerű.
– Ildikó tényleg nagyon szép nő volt, hihetetlen jó stílusérzékkel és ízléssel rendelkezett, áradt belőle a harmónia. Ám ha valakinek nincs kapcsolatrendszere, szinte semmi esélye. Jóban voltunk, ha találkoztunk, jókat beszélhettünk, ezért is tudom, hogy az utóbbi években megtörte a sors, nehéz volt számára, hogy nem úgy alakult az élete, ahogy szerette volna – árulta el a volt modell.

Szőnyi Ildikó több, névtelenséget kérő ismerőse azonban igyekezett magyarázatot találni arra, miért dobta el magától az életet Ildikó, miért juthatott el a felfoghatatlan megoldásig.

– Igazán sosem tudta feldolgozni, hogy tönkrement a házassága, sok harccal járt a válásuk, amely felőrölte, miközben a szeretett fiaival is eltávolodtak egymástól, amibe szinte belebetegedett – mondta el a Blikk modellszakmában jártas informátora, aki szerint a lelki fájdalmai mellett fizikailag is rosszul volt. – Súlyos betegséggel küzdött, amely elvette az erejét és az életszeretetét is. Emellett egy ingatlan adásvételével kapcsolatos anyagi problémái is voltak, ez is megnehezítette a mindennapjait. Így visszanézve a Facebook-oldalára kiírt utolsó posztjait, már utalt arra, hogy készül a halálra…