Tíz mondat Horthy Miklós szobráról

Posted by

Zöldi László

Lesz még ebben a bűnös városban Horthy Miklós-szobor és Wass Albert Színház. (Szilágyi György Jobbik-politikus Budapestről, Józsefváros, 2012. március 13.)

Nem szívügyem, hogy hazánkban Horthy-szobor álljon, de ettől még el tudom  képzelni, hogy másoknak az. (L. Simon László Fidesz-politikus, Heti Válasz, 2012. június 21.)

Ha szeretnék világhírű lenni öt percre, felavatnék egy Horthy-szobrot a kertemben. (Szentmihályi Szabó Péter író, Magyar Hírlap, 2012. június 23.)

Soha életemben nem értettem egyet azzal, hogy Horthy Miklósnak szobra legyen. (Rogán Antal Fidesz-politikus, parlamenti frakcióvezető, ATV, 2013. november 3.)

Hegedűs Lórántra néhány évente rájön az avathatnék, hiszen ugyanezt a Horthy-mellszobrot már 2007-ben felavatta a templomában. (Karsai László történész, Népszava, 2013. november 4.)

A jelenlegi viszonyok között nincs alkalmas időpont a Horthy-szobor avatására. (Tóth Gy. László politológus, Echo TV, 2013. november 8.)

A Fidesznek most úgy kellett a Horthy-szobor avatása, mint üveges tótnak a hanyatt esés. (Pesty László dokumentumfilmes, Echo TV, 2013. november 8.)

A kormány nem támogatja olyan politikus szoborállítását, aki kollaborált Magyarország elnyomóival, akármilyen egyéb érdemei is vannak. (Orbán Viktor miniszterelnök, nfft.hu, 2015. december 15.)

A szobor itt marad, amíg református lelkész vagyok e helyen. (Kis-Csaji Julianna nemeshodosi tiszteletes, Paraméter.sk, 2017. október 29.)

A Horthy-korszak 25 éve szoborért és díszpolgári címért kiált. (Novák Előd Mi Hazánk-politikus, Telex.hu, 2022. február 6.)