Lázár ugyanazt a formát mutatja

Posted by

Hogy sok-sok megalázás után miért hozta vissza Orbán Lázárt az első vonalba – van ilyen? – azt nem tudjuk, de azt igen: a miniszter igyekszik ugyanazt a formát mutatni, mint elsővirágzása idején. Most nem kisebb feladatot kapott, mint hogy az eddig beindított, vagy eltervezett beruházásokat – 10 ezer milliárdról beszélünk – megritkítsa. Nagy fegyver van a kezében: adhat és elvehet.

És ez a lehetőség Budapest esetében különösen nagy szerepjátékot engedélyez számára, így aztán nyugodtan válaszolhat arra a kérdésre, hogy vajon találkozik-e Karácsony Gergely főpolgármesterrel – idézem- : »még nem csattant el a múzsa csókja, még nem kaptam ihletet ahhoz, hogy találkozzunk«. Azt is hozzátette: a budapestiek jól fognak járni a személyével, de a vidékiek még jobban.

Vagyis: Lázár egyértelművé tette, hogy komoly hatalom van a kezében, hogy nyugodtan játszadozhat a főpolgármesterrel, de még inkább budapestiekkel. Egy normális világban nem létező miniszteri mondatok ezek, egyenlőek lennének az azonnali bukással, de ez nem egy normális ország. Itt lehet beszélni a múzsa csókjáról, és arról, hogy úgy akar hozzányúlni – elvenni – a fővárostól beruházásokat, hogy szóba sem áll a város vezetőjével. Mert még nem kapott rá ihletet.”

Népszava

Címkép: Ez a lényeg