Reméljük, csak tudatlan

Posted by
Fábri Péter
>A Momentum elnöke írt egy cikket a Magyar Hangba.
Néhány észrevételem:
Az ún népi-urbánus vita, ellentétben a cikkben írtakkal, nem politikusok között folyt, hanem előbb a harmincas évek írói között, utóbb, jelentősen módosítva és lefojtva, a Kádár-kor írói között és éppenséggel az elfojtott poltizálást helyettesítette. Az urbánusozás egyébként lényegében mindig zsidózás volt, a Momentum – valószínűleg simán tudatlan – elnöke most ezt a hagyományt folytatja.
Amikor pedig “az elmúlt harminc év” politikai elitjéről egységesen elítélően ír, akkor összemossa a kiváló Katona Kálmánt az alpári Torgyán Józseffel, a bátor és bölcs Göncz Árpádot a szövegtolvaj Schmitt Pállal, az országot a Nyugathoz kötő politikusok sorát Putyin fideszes szolgáival. Szégyenletes és ostoba írás.
Kiegészítés:
Aki “Orbán nagy álmáról” ír, az semmit sem ért a mai maffia működéséből. Javaslom a fiatal pártelnöknek, nézze meg az euro-forint árfolyamot például a gazdasági válság mélyén, 2009-ben és ma. Vagy hogy kik és mennyit ruháztak be itt 2010. előtt és azóta. Vagy nézze át az oktatásra vonatkozó törvényeket: kik verték szét az oktatás szabadságát? Vizsgálja meg a sajtó történetét: hány példányban jelentek meg független lapok 2010. előtt és ma? Hány nagy látogatottságú internetes hírportál működött? Hány független tévé- és rádiócsatorna akkor és ma? Ki szabotálta el a digitális átállást a rádiózásban? Ki üresítette ki az önkormányzatok kasszáját? Ki adta az egyházak kezébe az iskolák egész sorát? Ki üldözte el a nemzetközileg legjobban jegyzett magyar egyetemet? Ki vette el az Akadémiától
az intézeteit? Ki vitte ki Fidesz-közeli alapítványokba a legjobb egyetemeket? Ki szórta el a közpénzt az antiszemita Soros-ellenes kampányra? Ki veszett össze az IMF-fel (hogy ne láthassanak bele a kártyáiba) és vett fel aztán sokkal drágább hiteleket? Ki hozta ide az orosz kémbankot? Ki hozza ide a Fudan egyetemet? Ki adta ki a baltás gyilkost? Ki tömi orosz propagandával az állampolgárok fejét, miközben az orosz hadsereg Ukrajnában gyilkol és rombol? Talán az “elmúltharmincév” politikusai? Vagy inkább az elmúlt 12 évben uralkodó rezsim?
Lehetséges, hogy az ifjú pártelnök nem is tudja, miről beszélek? Ez volna a jobbik eset, mert ha tudja, akkor nincs mentség arra, amit írt.