Lesz ma nagy hacacáré

Posted by

Cseh Éva
>Az idén, ha nem esik a hó, nem lesz Karácsony. Álmomban ugyanis a fényes tekintetű nagy urunk azt mondta: “A magyar ember már csak olyan, hogy ha egy évben legalább egyszer nem látja a tengert, akkor rabnak érzi magát. ” Na meg a Karácsony is csak fehér lehet a magyar “embör” szerint. Előbb építünk egy tengert Magyarországon, s majd elrendeljük a “hó” napot. Mert ugyanis ma egy héttel mindenki fiatalabb lett, hiszen ma van augusztus 20-a, azaz annak az eső napja.
Árgus szemekkel figyelem hogy mit mond az az új meteorológus főnök, aki egyedül nem állt ki a kollégái mellett. Gondolom megérte neki, s az is, hogy így ismeretlenül is kivívta az utálatot. Szóval ma augusztus 20-a helyett 27-e van. S bizony ez a nap sötét felhőket hozott a történelemben. 106 évvel ezelőtt a román haderő megkezdte Erdély elfoglalását! S mi meg e napon rendezünk tűzijátékot. Akkor most mi van? Örülünk, sírunk, vagy a Kormány nem is szereti annyira Erdélyt, ahogy kommunikálja? Vagy olyan idióták Orbán tanácsadói, hogy nem ismerik a történelmet, vagy ha mégis, nem mernek a fejedelmüknek szólni? Egyébként meg a nagy úr a reggeli hírek szerint még mindig Horvátországban pancsikázik, miközben szép ősz szakállat növesztett.
De a lényeg: ha nem mossa el a vihar, akkor ma este majd lesz nagy hacacáré, tűzijáték, füstköd, s olyan hangzavar, hogy még az emberek is elkóborolnak, nem még az állatok