Az előzetesem

Posted by

Békesi László

>A Mozgó világ 2022/7-8. augusztusi számában megjelent lassan készülő emlékirataim már többé kevésbé lezárt két fejezete. A memoár befejezéséig nem akartam részleteket publikálni, de P. Szűcs Juli kitartó érvelése és ösztönzése meggyőzött arról, hogy jelenlegi hazai viszonyaink között, amikor tömeges méreteket ölt a történelem hamisítás, amikor hazug propaganda manipulálja az emberek véleményét, tájékoztatását, akkor hasznos lehet a valóságot bemutató írások közlése.
A most publikált két fejezet a rendszerváltást előkészítő és lebonyolító 1989-90 esztendők gazdasági helyzetével, gazdaságpolitikai döntéseivel, illetve az 1994-95 évi stabilizációs program előkészítésének körülményeivel foglalkozik.
Mindkét esemény kihatással van mind a mai napig az ország gazdasági, politikai helyzetére, megítélésük pedig nemcsak ellentmondásos, hanem a végletekig eltorzított.
Jelenleg sajnos online nem érhető el a Mozgó augusztusi száma, csak a nyomtatott kiadás olvasható. Remélhetőleg 1-2 héten belül a www.mozgovilag.hu linken is elérhető lesz