Az államlapítás napja, avagy nyilvánosan végzik ki 27-én a meteorológusokat a Kossuth téren

Posted by
Elmaradt az augusztus 20, tűzelhalás lett belőle, amit nem is bánok, úgyse voltam itthon. Az augusztus 27-i államlapítás napja nekem sokkal jobban megfelel. Számba vettem, mit is ünneplünk augusztus 27-én? Ezen a napon János kalocsai érsek magyar királlyá koronázta II. Vencel cseh és lengyel király fiát. Ezt ünnepeljük most. Lesz sör rogyásig. Azt ordítjuk a Kisbüdösben éjféltájban, hogy éljen Vencel, minden magyarok királya, aki megismertette népünkkel a komlólé szakszerű használatát. Legyen érte áldott. Az álomalapító Pista csak jelenthet ennek a Vencelnek, még a tűzijátékot se tartották meg a tiszteletére, meg is érdemli, minek vágatta négyfelé a nagybácsikáját. Mégis micsoda dolog ez! Ezt ünnepeljék a magyarok? Egy ilyen darabolós gyilkost? Nem, azt már nem lehet. A Vencel-napi pirománia másik jellegzetessége lesz, hogy nyílt atodafét rendez a kormány.A Kossuth téren, meteorológusokat fognak karóba húzni.

Ennek megint csak örülni tudok, támogatom. Tudnunk kell, kik az ellenségeink, kik akarnak bennünket elveszejteni. A meteorológusok mindig is gyanúsak voltak, soha nem bíztam bennük. Azt mondják például, hogy esni fog az eső, villámlások várhatók. De senki sem tudja megvizsgálni, hogy nem-e valami külső hatalom, erőszak, támadási szándék áll az előrejelzés mögött. Ott van például a Soros. El tudom képzelni, hogy a NASDAQ-on keresztül befolyásolja a meteorológiai piacot, és nyilván ráveszi a magyar ellenzéket is, hogy direkt esőkabátban menjenek az utcára, azt sulykolva, hogy ihiszohonyuhú kemény időjárás törhet a magyarokra, nincs, ki megvédje őket a jeges áradások ellen. Még szerencse, hogy akkor jön a magyar kormány, és leleplezi az ármányt. Ennek logikus következménye, hogy eljárás indul a hazug meteorosok ellen, aminek vége a nyilvános Vencel-napi kivégzés. Rend lesz végre a meteorológia frontján, a rohadt

Jönnek a zsúlok Várom az első energiaszámlát, izgulok, és remélem, jó sokat fogok fizetni, mert megérdemlem. Megszűnik a KATÁ-m, nem lesz pénzem villanyra, csöndben éhenhalok, én ezzel támogatom a nemzeti a kormányt, mely a vész tengerében hajókázik előre addig, amíg Ausztriát utol nem éri. Végül is eggyel több vagy kevesebb a nemzet létszámában oly sokat nem szoroz. Kinek fogok én hiányozni? Ellenzéki szavazó vagyok, és nem hódolok be. Mit ér az ilyen ember? Semmit. Kitömjük lakástámogatással, adunk neki rezsicsökit, hátha észhez tér, de nem. Még akkor is ellenünk szavaz, amikor pedig már ki van a feneke a nadrágból. Legyen ebből elég. A meteorológusokat felpeckeljük, a megátalkodott ellenünk szavazót pedig kiéheztetjük. Ha benő a feje lágya, akkor esetleg lökünk neki egy tisztikeresztet, hogy lássa, nem feledkezünk meg senkiről. És meghívjuk Tokajba az ivó (oppardon: író-) táborba, hogy jelentéktelen műveit mutassa már meg más jelentéktelen (ellenben havi pénztámogatással segített) alkotóknak is.

Ha harc, akkor harc, mondtam gyerekeimnek, és egy határozott mozdulattal kihúztam a gázkazán elektromos érzékelőjét a konnektorból. Legközelebb, gyerekek, ha jók lesztek, és jól áll rajtatok a norvégmintás sípulóver, melyet most a sifonérból elővadásztam, december közepén, a Szaúd-Arábia-Bangalore világbajnoki futballmérkőzés idején dugjuk be, akkor is csak az első félidőre, hogy ne fagyjunk meg, a másodikat már egy igluban nézzük végig, reméljük, élvezni fogjuk a téli focivébét.
Apropó tél. A belügyminiszter arra biztatta az iskolákat, hogy fűtsenek fával, és amikor már elfogyott a falu környékén a kiserdő, kezdjenek szétnézni a szomszéd faluban, a fakerítéseket is jól be lehet osztani, minden nap eltüzelnek két-két deszkát, meg tud melegedni a halk duruzsolás közben a család. Ha már mindent föltüzeltek, s elfogyott a templomból a pad és a sekrestye más éghető alkatrésze is, ott a műanyag flakon meg a nyárról megmaradt választási léggömb, jó meleget ad az is, a kormány gondoskodik a vidék gázálarccal való ellátásáról. Jó napot kívánok, Falucskai Ivett vagyok, augusztus 27-i nemzeti ünnepünkön arról számolok be önöknek, hogy kérik a falvak a kormányt, juttasson számukra több gázálarcot, mert elfogyott az autógumi, és már nincs hungarocell se a házakon, begyújtottak vele. A kormány megígérte, hogy gáz híján online eljuttat újabb és újabb gázálarcszállítmányokat a kormánypárti településekre, és azok áfáját a falvak visszautalhatják háborús hozzájárulásként a karmelita-kukac-karmelita-pont-hu címre, a pénzadományra írják rá, áldás, békesség. László-felvonás Reggel van, nehezen ébredek. A nap hétágra süt, jön a meleg, a hétvégén verőfény és további szárazság várható (ezt az új meteorológusok mondták, hétfőn már ki lesznek rúgva, ha véletlenül beüt a krach, és vihar lesz a László-felvonáson). Addig is előre. Éljen a cseh és a lengyel király fia! Lehet, hogy Orbán Viktor egyenesági leszármazottja a Vencelnek. Én már behódoltam. Gyakorlatokat végzek, sok pálinkát iszom, s mindent azonnal elhiszek! Tisztára olyan kezdek lenni, akár a kormánypárti szavazó. Ez volt a zivataros 30-as. Jöjjön a nemzetlapításra emlékező 31-es hét!

Városi Kurír
Címkép: Vencel magyar király