Miért pont a Vodafone?

Posted by
Arató András
>Halló! Itt vagyok?
Miért pont a Vodafone? A válasz talán a névben rejlik – a „voda” vizet jelent a különleges hadműveletet végrehajtó barátunk anyjának a nyelvén, a „fone” egyrészt hangocskát fejez ki, másrészt fonetikusan ugyanaz, mint a von, tehát méltóságos, akár a főispán.
Van azonban az etimológiai megközelítésnél fontosabb rezón is. Az országunkat vezető Család felelős magatartást tanúsítva nem az e pillanatban legnagyobb szolgáltató megvásárlását tűzte ki a dolgozó nép elé, hanem csak a másodikat, igaz, olyan áron, ami még a Telekomért is sok lenne. Utóbbi pedig majd csak addig vezeti a piacot, amíg az összes állami szerződés át nem kerül az ideiglenesen ezüstérmeshez. Ezután a német óriás összezsugorodik germán törpévé, vegye meg, akinek gusztusa van rá.
No de miért pont most? Az alapvetés persze az, hogy minden irritálja Őt, ami nem az övé. Hanem most van is rá pénz. Éppen kiderülőben van ugyanis, hogy a nép jó úton halad a leszokás felé az evés káros szenvedélyéről, aki pedig nem eszik, az nem is főz, gázra egyáltalán nincs szüksége, hiszen miért is ne bírná éppolyan jól a hideget a nemkevertfajú magyarember, mint például az átlag eszkimó a hanyatló északon? Ha mégis maradna egy-két zsoldosa Brüsszel Gyuri bácsinak, aki meleg lakásban enni szeretne, az információs felületek totális ellenőrzésével megakadályozható, hogy az ilyen dekadens nézetek mételyezzék a lakosság egészséges lelkületét.
Úgy tűnik, a Nagy Mű elkészül, nem lesz már idegenkezűség egyetlen szektorban sem. A kérdés csak az, hogy a saját farkából táplálkozó kígyó észreveszi-e, amikor a feje csúszik le a torkán?
És Arany teljes tévedése Miklósról, miszerint lenne neki tűréshatára – csak addig tűrte, ameddig tűrhette -, meg a mese a repülő malomkőről? Bizonyára egy csészealj égi tüneményét látta a Margitszigeten.
Vagy ki tudja.
Vajon az első olyan számlák kézhez vétele, ami a gáz árának a hétszeres, a villanyénak a négyszeres növekedését tartalmazza, milyen hatással lesz a malomkövek nyugalmi helyzetére?