Bevásárolja magát az állam a Vodafone-ba

Posted by

Kulcsár László

>Megveszi a 4iG és a Corvinus a Vodafone Magyarországot 715 000 millió forintért. Tessék mondani, nekünk pont most és pont erre van szükségünk? Nem tudnánk élni a Vodafone megvásárlása nélkül? De hisz’ még csak föl sem vetődött, hogy a távközlési cég netán kivonulna Magyarországról, ha nem veszik meg állami segítséggel!
A Vodafone-megvétel a legfőbb gondunk a hidegnek ígérkező tél előtt, amikor az iskoláknak azt ajánlják, hogy fűtsenek fával?! Akkor, amikor a pedagógusok fizetése kevesebb, mint a segédmunkásoké? Akkor, amikor az irdatlan infláció kellős közepén a nyugdíjasok nagyrésze azon töpreng, hogy kenyeret vegyen-e magának vagy kiváltsa a szív- meg a reumagyógyszerét? Most, amikor a gyerekes családok porontyaik számára egyszerre kényszerülnek ruhát meg tanszert is venni – és megmagyarázni a gyerekeknek, hogy már a zsíros kenyér is luxus?! Meg a kenyér is, amit hónapok óta a tavalyi búza lisztjéből máris csillagászati áron adtak?! Soroljuk még? Nemzeti Vodafone nélkül nem élhetünk? Nemzeti fagyoskodással, csillagászati költségvetési hiánnyal és lemondással viszont igen?

Orbán, te tetted ezt (is)!

Ja, azért itt a hír:

Mészáros Lőrinc vonzáskörzetéből kinőtt és állami hátszéllel felfuttatott 4iG közleménye szerint a tranzakció értéke 715 milliárd forint. A tervezett akvizícióval a 4iG Nyrt. 51 százalékos, a Magyar Állam 49 százalékos tulajdont szerezhet a második legnagyobb hazai távközlési vállalatban.A tulajdonosi jogokat gyakorló gazdaságfejlesztési miniszter, Nagy Márton felkérte a Corvinus Zrt.-t, hogy vásárolja meg a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. kisebbségi, azaz 49 százalékos részvénycsomagját.Ennek első lépéseként sor került egy előzetes, nem kötelező erejű megállapodás megkötésére a Corvinus Zrt., a Vodafone Europe BV, valamint a 4iG Nyrt. között.Nagy Márton úgy értékeli, hogy a tranzakció közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűvé minősíthető.