Állítólagos békediktátum

Posted by
Iványi György
>A Telegram szerint ezt a listát adta át Erdogán Zelenszkijnek három napja, mint a Kreml békefeltételeit.
Putyin, Lavrov, Sojgu és társaik persze pontosan tudják (a közvetítő Erdogán is), hogy Zelenszkij, ha akárcsak készséget jelez a diktátumok felének elfogadására, azonnal hatalmát veszti, és lehet kezdeni előlről. EZ A CÉL.
1. Ukrajnának el kell ismernie a Krímet orosznak, a Verhovna Radának ezt el kell ismernie és alkotmánymódosításként be kell vezetnie.
2. Az „agresszor ország” fogalmát el kell távolítani minden ukrán kiadványból, és meg kell kötni és ratifikálni a „semleges átfogó együttműködési” megállapodást mindkét ország parlamentje által.
3. Az LNR-t és a DNR-t független köztársaságként kell elismerni, és szuverenitásukat az ENSZ-nek meg kell erősítenie.
4. Hersonnak és Zaporizzsjának népszavazást kell tartania az ENSZ égisze alatt.
5. Ukrajnának semleges és el nem kötelezett státuszt kell felvállalnia, és az ENSZ-től „biztonsági garanciákat” kell kapnia.
6. Ukrajnának teljesen demilitarizálódnia kell.
7. Mindezen „reformok” és „valamennyi megállapodás végrehajtása” idejére nemzetközi/ENSZ békefenntartó kontingenst kell telepíteni Ukrajnába határainak, atomerőműveknek és repülőtereinek védelme érdekében.
8. Rendkívüli választások a Verhovna Radában.
9. Rendkívüli elnökválasztás.
10. Ukrajna alkotmányának teljes megváltoztatása és annak teljes átláthatósága, az oroszul beszélők egyenlő jogai és semlegessége.