Kövér hadüzenete vagy nagyon nincs kitalálva, vagy még rosszabb a helyzet

Posted by

Lendvai Ildikó
>Ha esetleg valaki azt hinné, hogy csak anyagi bajaink vannak (infláció, rezsi, forint), hát téved. Mindeközben férj és feleség osztozik egymással magas bírósági pozíciókon, hogy a szakmai testület véleményére fütyülve olyan bírót (a feleséget) nevezzenek ki a Fővárosi Ítélőtábla választási, személyiségjogi és egyéb ügyekben döntő kollégiumának élére, aki az elvárások szerint majd “megbízható” bíróra szignálhatja ki a kormány számára kényes ügyeket. Ha valakinek nem tetszik, forduljon a Kúriához. Amelyet a férj elnököl. Ki van ez találva, kérem.
Az a Nyugat- és Európa-ellenes hadüzenet viszont, amit Kövér előadott a “türk és hun tudatú népek” rendezvényén, a Kurultájon a Nyugat “szellemi bérgyilkosairól”, az vagy nagyon nincs kitalálva épp az uniós pénzekről folyó tárgyalások idején, vagy ennél rosszabb a helyzet. Ez esetben Orbánék már letettek a támogatásokról szóló megállapodásról, és már előre uszítanak az egyre gyakrabban megköpködött EU ellen.
Hát csoda, hogy ismét 400 forint fölött jár az euró? A piac kezdi beárazni, hogy talán nem is jön pénz kihúzni a költségvetést (és minket) a slamasztikából. Vagyis anyagi bajaink nagyon is összefüggenek demokratikus bajainkkal.

Új Hét