A Fidesz 3. generációja

Posted by
Egyre többen vannak, mindenhol ott vannak, egyre tudatlanabbak, egyre szervilisebbek és egyre gátlástalanabbak

>Szép reggelt mindenkinek! Közeledik a szeptember elseje, ami a tanévkezdést jelenti. Kezd egészséges pánik kialakulni, mivel nincsen megfelelő számú pedagógus – és akkor még nem is szaktanárról beszélünk -, sok oktatási intézmény némileg pánikhangulatban keresi a két hét múlva kezdődő tanévre a munkatársakat. Én tényleg nem értem ezt a cirkuszt! Szólni kell Pintér Sándornak – amúgy is ő a felelős a közoktatásért is, mert bizonyára ő ért hozzá a legjobban -, majd kivezényel néhány katonát, és ők megoldják a dolgot. Át is vehetnék nyugodtan az iskolák vezetését, az már nagyon bevált a járvány idején az egészségügyben. Jobb ugyan semmi nem lett, de senki nem mert pofázni. A fizikaóra is mindjárt jobban lekötné a diákokat, ha a tanár fegyverrel menne be az órára.

Maradva a közoktatásnál, a pedagógusok szakszervezetétől kezdve a valamennyire független médiáig azon háborogtak, hogy az iskolákban 20-22 fokra akarják csak felfűteni a tantermeket. Én őszintén nem értem. Egyrészt a háborgást nem értem, mert 20-22 fok nem fagyhatár. Semmi értelme nincs annyira fűteni, hogy csak pólóban, nyitott ablaknál lehessen megmaradni decemberben a tanteremben. A 20 fok tökéletesen elég az emberi szervezetnek, az csak nálunk mánia, hogy amikor kint 32 fok van, akkor a lakásban, üzletben, mindenhol 20 fokot akarunk, de amikor odakint 5 fok van, akkor 28 fokot. Egy csomó országban alig, vagy nagyon visszafogottan fűtenek télen. Spanyolországban jellemzően nincs bevezetve semmiféle fűtés a lakásokba. Mindenki megoldja magának, és valahogy sikerül a többségnek életben maradni. Pedig ott is tud ám hideg lenni, még ha hó nem is gyakran esik bizonyos területeken. A gondolkodásunkon kellene elsősorban változtatni. Ám amit sehogyan nem értek, az az, hogy ez miért csak az iskolákra vonatkozik? Miért nem a minisztériumokkal kezdték, aztán az önkormányzatok, mindenféle közintézmény, üzletek, pláne stadionok fűtött-locsolt gyepével folytatják? Vagy ciki lenne belátni, miután hetekig röhögött a pártmédia a hülye nyugatiakon, hogy milyen intézkedéseket vezettek be, aztán most nálunk is be kell vezetni? Okosabbtól tanulni soha nem szégyen. Takarékoskodni nem ciki. Ha energiabőség lenne, akkor is jót teszünk vele a bolygónak is, önmagunknak is. Nem a gazdagság és jólét fokmérője, hogy milyen mértékben pazaroljuk az erőforrásokat. Az azonban véleményem szerint semennyire nem normális, hogy a médiától kezdve az ellenzéki(nek látszani akaró) pártokig mindenki ezen a 20 fokon rugózik, mintha fagyhalálra ítélték volna a gyerekeket. Tényleg nincsen elég valódi probléma ebben a nyomorult országban?

Távol álljon tőlem, hogy most kezdjek el hinni bármilyen minisztériumi közleményt vagy nyilatkozatot, de állítólag mindössze arról van szó, hogy a 20 fok a minimum hőmérséklet, ez sem új döntés, évtizedek óta így van, de ez csak a minimum, amennyinek lennie kell. Ámde talán lehetne arról csacsorászni, hogy maguk az oktatási intézmények lesznek kénytelenek lejjebb csavarni a fűtést, mert nem tudják kigazdálkodni a megemelt rezsiköltségeket. A Telex cikke szerint már most van olyan iskola, amelyik a szülők segítségét, adományát kéri. Semmi bajom a baptistákkal, de az egy bevett egyház, kap állami támogatást – olyat is, amit például Iványi egyháza nem kap -, jogosult a felajánlott adók 2×1 százalékára, bizonyára jut a különféle extra juttatásokból is, szóval nem lehetne esetleg, hogy most maga az egyház támogassa az iskolát? Ez nem csak rájuk vonatkozik, hanem a többi egyházra is. Elég komoly adófizetői pénzek folytak az egyházba, most talán valamennyit vissza kellene csorgatni. Lehet, hogy rosszul gondolom, de így gondolom.

Megvan a napokban nagy botrányt kavart cikk a külföldi sajtóból, mely szerint Orbán és a politikusai aluliskolázott rokonai kerülnek a bírói vezetésbe Magyarországon? Na, most bebizonyította a NER, hogy nem csak a bíróságok esetében áll meg ez az állítás. Deutsch Tamás 24 éves unokaöccse lesz a párizsi konzul. Ez nem olyan beosztás, amihez általában nem szükséges szakmai tapasztalat és megfelelő végzettség, hanem kiemelt poszt. Az ifjú magasugró egy éve már Szijjártó Péter minisztériumában csiszolódik a Sportdiplomáciai Főosztályon, külön a kedvéért létrehozott poszton, vezető kormánytanácsosként. Mindjárt a tanulmányai befejezése után került oda, a tanulmányok pedig kifejezetten sport-témában zajlottak, élettapasztalat ebben a korban nulla, szóval pontosan jó lesz nekünk Párizsba. Elvégre rokon, elég szervilis – ha nem lenne az, akkor van annyi józan esze, hogy el sem vállal ilyen fiatalon ilyen posztot -, ő a megfelelő ember. Ez már nem is a második, hanem a harmadik fideszes generáció. Egyre többen vannak, mindenhol ott vannak, egyre tudatlanabbak, egyre szervilisebbek és egyre gátlástalanabbak.

Kis színesként a végére: Menczer Tamás, valamilyen államtitkár hőbörgött valahol, hogy a magyar gépek az észteket is védik, és ne szólogassanak be Magyarországnak. Az MTI természetesen lehozta a nagy hírt. Csupán az nem derült ki Menczer háborgásából – az ügyeletes toporzék még nyaral -, hogy kicsoda és mit mondott. Ezt az MTI sem érezte fontosnak kideríteni, úgyhogy van egy ilyen bombasztikus reakciónk: a te anyádat! Egyszerűen csodálatos. Ez az egész ország csodálatos. És mikor ezt írom, még csak szerda van, mindjárt 38 fok. Mindmegbuggyanunk.

Jó ébredezést, sikeres túlélést kívánok mindenkinek!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.
 Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 981,098 forint, még hiányzik 2,018,902 forint.A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

https://kolozsvaros.com/