Ez van

Posted by
Tamás Róbert
>Az van, hogy a hozzáértő, családbarát kormány mindent elcseszett, amit csak lehetett.
Addig tojt a brüsszeli asztal közepére Európa DNS-e, ameddig megunták az egybegyűltek, tehát nincs pénz.
Addig ugatott a Norvég Civil Alapokkal a kipcsak kormány, ameddig azok beintettek, tehát nincs pénz.
A választás előtt a kormány kisöpörte a padlást, hogy megvásárolhassa a szavazatokat, tehát nincs pénz.
Az évek során az országba érkezett uniós források döntő részét ellopták, a maradékot baromságokra költötték, tehát nincs pénz.
– Ha a fél ország lebetonozása helyett a megújuló energiákra való átállást segítették volna, most nem lenne ekkora para.
– Ha a lopás, a szavazatvásárlás, az egyház megvesztegetése helyett a lakóingatlanok szigetelése és a fűtéskorszerűsítés lett volna a prioritás, akkor most nem lenne ekkora para.
– Ha a kormány nem törli el a svájci-indexálást, akkor most nem az lenne, hogy a nyugdíjak reálértéke napról napra csökken.
– Ha stadionok helyett a vidék önnfenntartását tűzték volna ki célul, és hűtőházakat, élelmiszerfeldolgozókat, varrodákat építenek, most előbbre lennénk, mert a közmunka helyett lenne rendes munka.
– Ha a multik helyett a magyar kkv-kat támogatják, akkor most lenne, aki adót fizet.
– Ha az egyetemek alapítványba mentése helyett szellemi, innovációs központokat hoznak létre, ide vonzva a azokat a kutatókat, tudósokat, újító szellemeket, akiknek munkájára aztán majd felépülhetnének a fejlett munkahelyek, és kialakulhatna a tudásalapú társadalom.Akkor most nem kellene ész nélkül kapkodva megoldást kínálni a katából kiszorított vállalkozóknak, akiket előtte kiszorítottak az ekhóból, majd oda akarják most visszaterelni őket, mindenzt adóév közepén, a legnagyobb fejetlenséggel.
– Ha nem Mészáros Lőrincet kellett volna feltőkésíteni, akkor most nem kellene leállítani az onkológiai központ fejlesztését.
– Ha átalakították volna az egészségügyi rendszert, akkor most lenne elég orvos és szakdolgozó, nem kellene egész osztályokat bezárni, a betegeknek sem kellene idő előtt távozni ebből a világból.
– Ha a diktatúra kiépítése helyett az önkormányzatiság megerősítése, ha a gumigerincű nyaloncok pozícióba tolása helyett szakemberek alkalmazása, olcsó magyar munkaerő és az összeszerelőüzemek idetelepítése helyett az oktatás, a magas hozzáadott értékű munkahelyek idecsábítása, a gazdaság tényleges teljesítményének emelése, a fizetések, nyugdíjak, ellátás színvonalának emelése – tehát az életszínvonal emelése – lett volna az elmúlt 12 év programja, akkor most nem rohadna le a forint, nem lenne ekkora az infláció, nem okozna gondot kifizetni a drágább energiahordozókat, nem állna a katasztrófa szélén az ország.
De ott áll.

Csak azt remélem, Orbán Viktor gondtalanul nyaral.

Címkép: A Fidesz mindent felzabál. Ismeretlen alkotó rajza a Facebookon