Oknyomozó sorozatindítás

Posted by

Bodó Viktória Booklány 

A 21. Század Kiadó általában jó időzítéssel adja ki a Tasmina Perry könyveit, hogy az embernek még legyen ideje a nyaralás előtt beszerezni. Nekem sem az első alkalom, hogy vízparton ejtőzve olvasom egy-egy kötetét. Újonnan megjelent darabja, A jachtparti a maga azúr színével különösen passzol tengerparti pihenésekhez, de kitűnően harmonizál a nyári égbolttal is.

Perry ismét a híresek és gazdagok világába kalauzol el: olyan helyekre, melyekről az emberek túlnyomót többsége nem is álmodhat. Járunk Monacóban és óriásjachtok fedélzetén, családi birtokokon és a kiválasztott kevesek között. Főhőse újságíró; ez az a világ, ahol a szerző maga is otthonosan mozog.

A dúsgazdag és tehetséges Lara Stone legjobb barátnője gyanús körülmények között meghal, nem sokkal egy csúcsmilliárdos szintén gyanús halála után. Látszólag nincsen semmi kapcsolat a két eset között, ahogyan nem kapcsolható hozzájuk egy Haitin dolgozó önkéntes tragikus halála sem. Lara azonban nem véletlenül kiváló oknyomozó újságíró: szagot fog és megy az orra után. Elképesztő informális kapcsolatrendszerek, fényűző, titkos partyk és a hipergazdag kevesek gátlástalansága bontakozik ki előtte, miközben egyszerre kell megküzdenie az igazáért, a barátnője igazáért és a nagybetűs Igazságért.

Perry sorozatindítónak szánja a könyvet. Főhőse kellően kidolgozott, szimpatikus gazdag lány, belemenős, vagány örökösnő, aki nem él vissza a társadalmi helyzetével és a szakmájában akar boldogulni. Akad egy-két nagyon rokonszenves mellékszereplő is, akit nagyon várunk viszontlátni a következő könyvben. Az egész történet könnyed, de izgalmas, megfűszerezve a szokásos csillogásfaktorral. Nem mellesleg – éppen annyira hangsúlyozottan, amennyire a műfaj megengedi – a könyv újságírói kiáltvány is az oknyomozó újságírás fontossága mellett.

Az írás teljes terjedelmében elolvasható a Booklány szereti… oldalon.

Tasmina Perry

Tasmina Perry: A jachtparti
21. Század Kiadó, Budapest, 2022
Fordította: Simonyi Ágnes
366 oldal, teljes bolti ár 4490 Ft,
online ár a kiadónál 3368 Ft,
e-könyv változat 2690 Ft
ISBN 978 963 568 2249 (papír)
ISBN 978 963 568 2256 (e-könyv)

* * * * * *

A könyv kiadói fülszövege

Lara Stone újságírót porig sújtotta a hír, hogy barátnőjét, Sandrine-t holtan találták. Lara nem hiszi, hogy baleset volt. A jelek szerint Sandrine halála összefügg Jonathon Meyer meggyilkolásával. Utóbbi titokzatos befektető, akit onnan lehet ismerni, hogy Monte Carlo-i jachtján, a Pandorán fényűző partikat rendezett, amelyeken mindenki ott volt, aki számít.

A KULTÚRAKIRAKAT

Címkép: Jacht-kikötő Monte Carloban

Discover more from ÚJNÉPSZABADSÁG

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading