Kőolaj-stop

Posted by

Vásárhelyi Mária
>Azt elhiszem, hogy Oroszország leállította (vagy kiprovokálta, hogy Ukrajna állítsa le)a Magyarország felé történő kőolaj szállítást, azt azonban nem hiszem el, hogy ez nem az Orbánnal történő megállapodás eredményeként történt meg.
Meggyőződésem, hogy Orbánékkal megegyezve, sőt az ő kérésükre állították le a kőolajszállítást és ez is a magyar társadalom ellen vívott lélektani hadviselés része. Hiszen ha az emberek szembesülnek azzal, hogy a benzinár emelkedésnél mennyivel nagyobb probléma a benzin hiány, akkor úgy fogják gondolni, hogy inkább legyen drága a benzin, mint hogy ne legyen. Hiszen a benzinhiány rengeteg embernek teljesen ellehetetleníti az életét.
Az ársapkás benzinár nyilvánvalóan fenntarthatatlan, heteken belül meg kel szüntetni, ami hatalmas elégedetlenséggel fog együtt járni. Kivéve, ha a magas ár alternatívája az, hogy nincs benzin. Talán az sem véletlen, hogy ez éppen akkor történik, amikor Orbán nyaral. De ha tévednék, akkor sem találok magyarázatot arra, hogy Putyin miért állította le egyetlen európai szövetségesénél szó nélkül a kőolajszállítást. Orbánék már régóta a magyar nép ellen viselnek háborút.

Címkép: Putyin Orbán összesúg