Haláltánc

Posted by
Szent-Iványi István
>Újhelyi István azt javasolta, hogy tartsunk népszavazást az EU tagság megerősítéséről, a Jobbik is népszavazást szeretne kezdeményezni ugyanebben az ügyben. A két javaslat tökéletesen rímel az ország sanyarú állapotára: a két – egyébként haláltáncát járó párt – felkéri az ugyancsak haláltáncát járó országot egy körre, hátha együtt könnyebben, önfeledten és fájdalommentesen zuhanhatunk a mélybe, amire egyébként enélkül is minden esély megvan, nem kéne ezt siettetni.
Nem kétlem, hogy a szándék jó és nemes, csak nehogy megvalósuljon. Erre szerencsére semmi esély, a bukásra viszont nagyon sok. A délibábok országára keserű ébredés vár, népszavazás nélkül is könnyen kisodródhat a Fortuna által felkínált biztos kikötőből a viharos tengerre. A hajó részeg kapitánya a rummal leitatott matrózok üdvrivalgása közepette már az utolsó köteleket vagdalja, amelyek a nyugati parthoz kötnek minket és most az sem érdekli őket, hogy a hajó víz- és élelmiszerkészlete kifogyott, mert azt remélik, hogy a kalózok a nyílt vizen majd nagylelkűek lesznek és adnak nekik. Ők biztosan befogadnak minket, mert nekik is szükségük van gályarabszolgákra.

Itt tartunk most. A hajó ártatlan utasai érdekében nem szabad segíteni a hajó ámokfutó kapitányát és legénységét a kollektív öngyilkosság végrehajtásában. Adjunk egy esélyt az Életnek, a Halláltáncra ráérünk még!

Címkép: Halász Géza