Adják jegyre, mit kell itt bonyolítani…

Posted by

egyujvilag
>A MOL naponta csak egy alkalommal engedélyezi a tankolást, az ársapkásból akkor is max 50 litert, a Lukoil már csak 20 litert ad egy tankoláskor, a Shell még tartja az 50 literes kvótát. Mit kell itt játszani: legyen benzinjegy, és le van tudva a hatalmas korlátozás!

Régi ÁFOR Benzinjegy 10 liter !!!
(Forrás: google kereső)
Naponta szembesülünk azzal, hogy hála az ársapkának, igencsak fogy az üzemanyag, de ezzel egyetemben a kutya sem akar behozni kis hazánkba gázolajat, benzint. minek is tenné, egyetlen importőr sem olyan vadbarom, hogy megvegye 550-ért, majd nekünk, magyaroknak meg eladja 480-ért. Közben a hazai gyártás alig van, hiszen Százhalombatta éppen az elhalasztott karbantartás alatt ven. A nagy kisegítő, Schwechat sem üzemel a baleset óta.
Így aztán apad a készlet, a gázolaj különösképpen, hiszen azt nem csak a magánemberek, de a cégek, vállalkozások, állami intézmények is előszeretettel használják, hiába no, a teherautók a ZIL.-ek óta nem nagyon esznek benzint.
tankolás | CIVILHETES
(civilhetes fotó)
Ennek következménye, hogy szépen lassan minden kútnál valamilyen korlátozással kell szembesülni az autósnak, ezek közül talán a MOL-é, és a Lukoil-é a legdurvább. Az első, bármit tankolsz, naponta csak egy alkalommal enged üzemanyagot vásárolni – bár arról nem szól a fáma, hogy akadályozzák meg, hogy másodszor is leemeld a töltőpisztolyt… És az sincs rögzítve, mi van akkor, ha mégis tankolsz? Büntiből 1 hétig nem tölthetsz benyát? Az utóbbi pedig alkalmanként mindössze 20 litert ad 480-ért, ha csak egy felessel is több csorog, az már “piaci” áron megy… Szigorú, és igazságtalan!
Szerintem meg baromság az egész literesdi. Meg hogy hányszor tankolhatsz. Ha már bölcs vezetőink annyira a hagyományok rabjai (főispán, vármegye…), akkor miért nem hozzák be a már párszor “bizonyított” jegyrendszert. Meglenne, hogy egy-egy autónak hány kilométert “engedélyeznek” havonta, a tulaj bemegy a kormányablakhoz, kicsengeti az x literszer 480-at, és kész, meg van oldva a korlátozás. Ráadásul a haver nyomdája is jól jár, nyomtathatja a bónokat jó pénzért.
Ugye milyen jó ötlet? Ja nem.
Mennyivel egyszerűbb lett volna ésszel dolgozni… Ja nem. Az kishazánkban nem szokás.

mindennapraegymorgas blog