Fizetett beszéd, tapsoló “magyarok”

Posted by
George Lazar
Orbán CPAC Texas cirkusza talán a magyar média egyik legjobban szervezett hazugsága.
1. Először is Orbánt nem hívták meg a CPAC-ra, ő fizetett a részvételért. CPAC egy üzleti vállakozás, egyfajta szélsőjobboldali show amelyen Amerikában aktív európai politikus, nemhogy miniszterelnök, soha nem vett részt. Ez egy tipikusan amerikai republikánus vándorcirkusz amelyen szombat este Trump elnöknek is jelenése lesz.
2. A résztvevők döntő töbsége hétvégére érkezik. Orbán egy majdhogynem üres teremben beszélt a dallasi hotel nagytermében. Lásd fotókat. A rendezők jópénzért eladtak neki 30 percet, talán egyszer azt is megtudjuk mennyibe került ez az országnak. Mert Orbán Amerikában jelentéktelen figura és ma már csak a rasszista és antiszemita beszólásaival kerül a címlapokra.
3. Az Orbánék által fizetett lobbisták még „helyi magyarokat” is, lelkes tapsolókat is felhajtottak Dallasban, azokat egy Magyarország feliratú pólóban beterelték a terembe, elvégre valahogy meg kellett tölteni néhány sort az előadóteremben.. ( jobb alsó kép)
4. A milliárdokba került médiatrükköt a meggyengült, bukásra álló Orbán nemzetközi renoméjának bizonyítékaként próbálták eladni… de az több okból is félresikerült. Orbán egycsapásra elveszítette amerikai támogatóinak döntő többségét, George Pataki vagy Arnold Schwarzenegger ma már nem állnának vele szóba..
5. És amikor azzal dicsekedett hogy sok amerikai vállalat fektet be Magyarországon, meg hogy ellenzi a 15%-os minimáladót… megdermedt a terem. A republikánusok éppen azt hírdetik hogy alacsony adójú országokba viszik ki az amerikai munkahelyeket… azokat mielőbb vissza kell hozni. Orbán Biden elnököt is ostorozta azért mert felmondta a magyar-amerikai adóegyezményt de Bidennel ebben a legtöbb republikánus is egyetért…
6. Remélem egyszer tanítani is fogják Orbán útját mint az egyik legdrágább és leghaszontalanabb médiatrükkjét…
A fotók jól mutatják hogy csupán a terem egy részén voltak nézők a terem 2/3-a üres volt…