Megszünik az azonnali.hu

Posted by

Media1
>A 2018-ban megalapított Azonnali Média Kft. többségi tulajdonosa Ungár Péter LMP-s politikus, Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatójának és az Orbán-kormány kormánybiztosának fia. Rajta kívül az a Gerényi Gábor is tulajdonos, akinek a neve 2020-ban az Index szétrobbanása előtt, az úgynevezett Gerényi-terv kapcsán is előkerült, és akivel a Media1 akkor interjút is készített. A Media1 csütörtökön elérte Ungár Pétert, aki érdeklődésünkre azt mondta, nem kívánja kommentálni jelenleg a lap bezárásával kapcsolatos értesülésünket.

Ungár Péter médiavállalkozó, LMP-s politikus, Schmidt Mária kormánybiztos fia
Ungár Péter médiavállalkozó, LMP-s politikus, Schmidt Mária kormánybiztos fia, az Azonnali tulajdonosa
Fotó: Wikipedia

Időközben Gerényi Gábort is elértük, aki azt mondta, hogy a kérdés mostanra lényegében eldőlt, valóban nem működtetik tovább a lapot. Kérdésünkre azt mondta, gazdasági okok miatt döntöttek így, mivel a cég évek óta veszteséges volt, ráadásul a gazdasági kilátások rendkívül bizonytalanná váltak, senki nem tudja, mi jön most. Gerényi azt mondta, jó emberekkel dolgoztak együtt, ezért reményét fejezte ki, hogy el tudnak majd helyezkedni a lap munkatársai másutt.

Gerényi Gábor, az Azonnali.hu társtulajdonosa, az Index átalakítására vonatkozó terv kidolgozója
Gerényi Gábor, az Azonnali.hu társtulajdonosa

Arra a kérdésünkre, hogy információnk szerint az Azonnalihoz szorosan kapcsolódóan működő, Ungár Péter nevével fémjelzett ugytudjuk.hu, és több más, különböző regionális kisebb portál jövője is bizonytalan, amit egyelőre költségvágásokkal próbálnak kezelni. Gerényi azt mondta, erről ő nem tud mit mondani, nem ő a kompetens, tehát sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja. Az Azonnali körül egyébként nagy mozgások történtek az elmúlt időszakban: az alapító-főszerkesztőjét, Bukovics Martint tavaly elbocsátották, ezt követően jogtalan elbocsátásra hivatkozva munkaügyi bírósághoz fordult. Bukovics azonban a munkaügyi perét első fokon idén márciusban elvesztette, a bíróság az elbocsátását jogszerűnek minősítette. Az elbocsátás után egy átmeneti időre Pintér Bence vezette a lapot, majd ezután került a lap irányítása Kósa Andráshoz.  A laptól Bukovics Martin leváltása idején több munkatárs is távozott, de később érkeztek új szerzők is. Mielőtt elértük a tulajdonosokat, telefonon Kósa András főszerkesztőt is felhívtuk, a lap bezárásával kapcsolatos értesülésünkről érdeklődve, de azt mondta, jelenleg szabadságát tölti.