Masiniszta az Őrület vonatán

Posted by

Kocsis Éva

>Mindig csak masiniszta volt. Pedig ha Orbán a magyar tengerről delirált, ő sem akart kevesebbet, sőt. Arra is hivatottnak érezte magát, hogy kapitányként az ország bárkáját kormányozza. Hogy mitől lett volna jobb, senki sem tudja, hisz míg az a másik létrehozta a Fidesz-iskolát – ahol az arrogancia kifejlesztése kötelező tantárgy volt – addig ő abban tanulta a politikát.
Végül lett, aki volt. Nagyravágyó, vásárhelyi polgármesterecske, aki mások hátán már legyőzte a Fideszt, aztán egy öncélú ámokfutás végén úgy maradt.
Nem sokáig vezette az őrület vonatát, de mindent elsodort, ami az útjába került. A pszichopata lelkiismeretlenségével állt a kampány élére és sértegette az őt támogató szavazókat, a felkapaszkodott újnemes kisszerűségével hepciáskodott a részleteken és csak a manipuláció gyakorlása kedvéért egy alkalmas pillanatban átült egy másik kötöttpályásra, a villamosra is.
A minap újra felkapaszkodott a mozdonyfülkébe, a hitükben megtépázott szavazók hátán taposva, és visszaült az őrület vonatára. Észre se vegyük. Vakvágányon halad a semmibe. Nincs dolgunk vele.