Gyilkos darázs

Posted by

Szentendrei tudósítás
>Szerda délután meghalt a szentendrei piac mellett, a Bükkös patak partján álló zöldséges üzlet alkalmazottja. Egy darázs ölte meg, amely a nyelvébe csípett. Az üzletbe napközben csodálatos görögdinnyék érkeztek. Egy részüket felszeletelték, és kirakták egy asztalra.  A vasárlókon kívül a darazsak is érkeztek nagy rajokban. A nyelvét értcsípéstől az 56 éves Rocco Beninghi azonnal összeesett. A bolt tulajdonosa  mentőt hívott, és megkezdték az újraélesztést. Hamarosan egy mentő helikopter is érkezett. De tragikus módon, már nem tudtak az életerős emberen segíteni.
Rokonszenves, az életet élvező embernek tartották Rocco Beninghit. Gyakran adott gyümölcsöt a gyerekeknek. Itt egy kép az utolsó születésnapjáról.

A Tényeknek a férfi fia, ifj. Benigni Rocco azt mondta: apját már korábban is szúrta meg darázs, de akkor „semmi baja nem volt”. Nagyon szeretett élni, két kanállal ette az életét, és egyszerűen nem volt megállás– mondta az édesapjáról. „Sajnos a férfi életét a hosszas újraélesztési kísérlet ellenére sem lehetett megmenteni” – mondta az esetről Méhes Dóra, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa. A Tények szerint a férfit az utóbbi napokban többször is megcsípte egy darázs, de azoknál a csípéseknél még nem jelentkezett nála semmilyen súlyos tünet.  A szakemberek ezzel összefüggésben azt mondták: elképzelhető, hogy a férfi azért halt meg, mert A KORÁBBI CSÍPÉSEKKEL EGYÜTT NAGYOBB MENNYISÉGŰ MÉREGANYAG KERÜLT A SZERVEZETÉBE. A Tényeknek egy allergológus azt is kifejtette, hogy ebben az esetben életmentő lehetett volna egy, az allergiások által is gyakran használt adrenalininjekció (Epipen), ha időben beadják.